750 gramų | kiaulės kumpis |
1 vienetas | cukrus |
8 vienetai | gvazdikėliai |
2 stiklinės | žirniai |
2 vienetai | kiaulienos lašiniai (griežinėliai) |
60 mililitrų | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
2 vienetai | persikai |
Žirniai sumaišomi su pakepintais lašiniukų kubeliais (be riebalų) ir ištroškinami truputyje vandens. Įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Prie taip paruošto kumpio paduodamos keptos bulvės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šašlykas svogūnų marinate
- Mėsos apkepėlė
- Kepsnys “Kelmas”
- Šutinta stirniena
- Kepta jautiena su kriaušėmis
- Smaližių liežuvis
- Šonkauliukai troškinti pomidorų padaže
- Didkotlečiai su ryžiais
- Kiaulienos nugarinė įdaryta brinzos sūriu
- Kepta veršiena
- Sultingi jautienos kotletai
- Kiaulienos suktinukai su džiovintais obuoliais
- Naminės dešrelės
- Šašlykai vyno marinate
- Kaukazietiškas šašlykas
- Balandėliai pagal Vidą
- Kiaulienos karbonadai su krapų ir petražolių padažu
- Jautienos kepsneliai su apelsino aromatu
- Aštrus šašlykas
- Kotletai su morkų, pievagrybių ir sūrio įdaru
Virdžinijos kumpis
- Paruošimo laikas:
-
Kiaulės kumpis,
750 gramų -
Cukrus,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
8 vienetai -
Žirniai,
2 stiklinės -
Kiaulienos lašiniai, griežinėliai,
2 vienetai -
Grietinė,
60 mililitrų - Druska
- Juodieji pipirai
-
Persikai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kumpis prismaigstomas gvazdikėlių, įdedamas į keptuvę, įįpilama truputį vandens, įberiama šiek tiek cukraus (arba mišinio iš šaukšto garstyčių miltelių ir 2 šaukštų cukraus). Paruošta mėsa kepama vidutinio karštumo orkaitėje valandą, kartkartėmis ją aplaistant atsiradusiomis sultimis. Kartu su mėsa galima kepti pusiau perpjautus persikus ir kriaušes. Jie suteikia patiekalui švelnesnį skonį. Likusios kepsnio sultys paduodamos atskirame indelyje (jas galima praskiesti trupučiu vandens).
Žirniai sumaišomi su pakepintais lašiniukų kubeliais (be riebalų) ir ištroškinami truputyje vandens. Įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Prie taip paruošto kumpio paduodamos keptos bulvės.
Komentarai (5)
-
Simas
2011-07-01 19:00
Bet tai kai riebumo :)