250 gramų | kvietiniai miltai |
60 gramų | taukai (kiaulių) |
2 vienetai | kiaušiniai (trynys) |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
Veršiena ir gerai išmirkyti inkstai supjaustoma kubeliais, pavoliojama miltuose ir kartu su svogūno žiedeliais bei morkų griežinėliais apkepinama riebaluose, po to pasūdoma, papipirinama ir dar truputį patroškinama. Galima įpilti truputį vandens arba sultinio. Užminkoma smėlinė tešla. Ji 0,5 val. palaikoma šaltoje vietoje, kad sustingtų. Forma ištepama riebalais, 2/3 jos užpildoma tešla, ant jos uždedama truputį atvėsusios mėsos, o ant mėsos — vėl tešlos sluoksnis. Apkepas aptepamas kiaušinio tryniu ir kepamas orkaitėje 20—30 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Ryžių apkepas su obuoliais
- Menkės apkepas su grybais
- Pica su vištiena
- Pievagrybių apkepas
- Ryžių apkepas
- Varškės ir sūrio apkepas
- Žuvies ir daržovių apkepas
- Kepta manų košė su pasukomis
- Pyragas su žuvies įdaru
- Picos paplotėlis su varške
- Margaritos žuvies apkepas
- Manų kruopų pyragas su uogomis
- Suflė su žirneliais
- Žuvies pyragas
- Itališka pica
- Pica „Greitukas“
- Žuvies užkepėlė su daržovėmis
- Pica su pievagrybiais ir krevetėmis
- Lazanija su baziliku
- Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais
Veršio inkstų apkepas
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
250 gramų -
Taukai (kiaulių),
60 gramų -
Kiaušiniai, trynys,
2 vienetai - Druska
-
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reiks: 3 jauno veršio inkstai, 500 g veršienos, 100 g taukų, 2 galvutės svogūnų, morka, druskos, pipirų.
Veršiena ir gerai išmirkyti inkstai supjaustoma kubeliais, pavoliojama miltuose ir kartu su svogūno žiedeliais bei morkų griežinėliais apkepinama riebaluose, po to pasūdoma, papipirinama ir dar truputį patroškinama. Galima įpilti truputį vandens arba sultinio. Užminkoma smėlinė tešla. Ji 0,5 val. palaikoma šaltoje vietoje, kad sustingtų. Forma ištepama riebalais, 2/3 jos užpildoma tešla, ant jos uždedama truputį atvėsusios mėsos, o ant mėsos — vėl tešlos sluoksnis. Apkepas aptepamas kiaušinio tryniu ir kepamas orkaitėje 20—30 min.
Komentarai (6)
-
kulinaras
2016-03-19 13:41
fui