1 kilogramas | veršiena |
100 gūželių | kiauliena (lašiniai arba šoninė) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | muskatas (maltas) |
1 arbatinis šaukštelis | kvapieji pipirai |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
2 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"
Populiariausi receptai šią savaitę
- Koldūnai su mėsa
- Pikantiškas kiaulienos šašlykas
- Guliašas
- Kiaulienos išpjova su virtų kiaušiniu „pašot“
- Jautienos kukuliai
- Troškinta jautiena su bruknėmis
- Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
- Aštrus karbonadas
- Lengvi kiaulienos kepsneliai
- Kiaulienos išpjovos suktinukai ant iešmelio
- Gardūs veršienos karbonadai
- Kepta šoninė
- Kepta jautiena
- Kiaulienos šašlykai
- Baklažanai įdaryti jautienos faršu
- Triušienos pjausniai
- Ėrienos šašlykas
- Jautienos kepsnys
- Gruziškas jautienos šašlykas
- Skanus šašlykiukas
Veršienos kepsnys
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Veršiena,
1 kilogramas -
Kiauliena, lašiniai arba šoninė,
100 gūželių -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Muskatas, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvapieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Obelių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aliejus sumaišomas su trintu muskatu, kvapniaisiais pipirais, cukrumi, druska. Mišiniu įtrinama veršiena.
Mėsa prismaigstoma plonai pjaustytais lašiniais arba šonine. Taip paruošta mėsa laikoma apie parą laiko šaltoje vietoje.
Paruošta mėsa aptepama grietine ir dedama į kepimo indą su nedideliu kiekiu vandens.
Kepama karštoje orkaitėje apie 1 - 1,5 valandos. Karts nuo karto mėsa aplaistoma sultiniu iš kepimo skardos.
Lietuvos bajorų virtuvėje buvo plačiai naudojama veršiena, žvėriena, jautiena. Ši mėsa netgi laikyta nepakankamai riebia, todėl buvo pagardinama lašinukais.
Šaltinis: Knyga "Velykų vaišės"