Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės pienas
šiek tiek citrinos (žievelė)
2 vienetai kiaušiniai
0.5 stiklinės cukrus
šiek tiek druska
šiek tiek vanilinis cukrus
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
6 stiklinės kvietiniai miltai
500 gramų sviestas
20 gramų mielės
šiek tiek džemas (vyšnių)
šiek tiek cinamonas
1 vienetas juodojo šokolado
500 gramų migdolai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Į dubenį supilti miltus, išlydytą sviestą,mieles, cukrų, druską,vanilinį cukrų, kepimo miltelius,kiaušinių trynius,pieną.Tuomet išminkome tešlą.Palaikyti apie 30min, kad iškiltų tešla...Kol tešla kyla reikia susimalti riešutus.

Tešlai iškilus padaliname ją į 4 lygias dalis... Tada imame po 1 tešlos dalį ir pradedame kočioti. Iškočioti tešlą reikia labai labai plonai. Iškočiojus 1 dalį reikia ja patiesti į skardą ir tuomet tepti uogiene, pabarstyti riešutais, citrinos žievele, cukrumi, cinamonu, vaniliniu cukrumi. Toliau reikia daryti ta pati su kitomis tešlos dalimis. Tuomet reikia pabadyti šakute. Kepti apie 40-50min 150 laipsnių temperatūroje (kol paruduos). Iškepus pyragui reikia jį atvėsinti ir tada tepti šokoladą plonu sluoksniu. Kai šokoladas sustingsta galima mėgautis nuostabiu kepiniu..

P.S. Kaip pasigaminti šokoladą pyragui:

REIKĖS:
1 pakelio karčios kakavos
1 puodelio pieno
4 puodeliai cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
100g sviesto

Ištirpinti sviestą. Tuomet berti kakavą, cukrų, peną, vanilini cukrų... Ir viską trumpai pavirti, kol masė pasidaro tiršta...

Iš karto reikia tepti ant pyrago, nes greitai šokoladas stingsta. Papuošimui galite naudoti migdolų drožles, jos labai tinka.

SKANAUS:)

Populiariausi receptai šią savaitę

Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į dubenį supilti miltus, išlydytą sviestą,mieles, cukrų, druską,vanilinį cukrų, kepimo miltelius,kiaušinių trynius,pieną.Tuomet išminkome tešlą.Palaikyti apie 30min, kad iškiltų tešla...Kol tešla kyla reikia susimalti riešutus.

Tešlai iškilus padaliname ją į 4 lygias dalis... Tada imame po 1 tešlos dalį ir pradedame kočioti. Iškočioti tešlą reikia labai labai plonai. Iškočiojus 1 dalį reikia ja patiesti į skardą ir tuomet tepti uogiene, pabarstyti riešutais, citrinos žievele, cukrumi, cinamonu, vaniliniu cukrumi. Toliau reikia daryti ta pati su kitomis tešlos dalimis. Tuomet reikia pabadyti šakute. Kepti apie 40-50min 150 laipsnių temperatūroje (kol paruduos). Iškepus pyragui reikia jį atvėsinti ir tada tepti šokoladą plonu sluoksniu. Kai šokoladas sustingsta galima mėgautis nuostabiu kepiniu..

P.S. Kaip pasigaminti šokoladą pyragui:

REIKĖS:
1 pakelio karčios kakavos
1 puodelio pieno
4 puodeliai cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
100g sviesto

Ištirpinti sviestą. Tuomet berti kakavą, cukrų, peną, vanilini cukrų... Ir viską trumpai pavirti, kol masė pasidaro tiršta...

Iš karto reikia tepti ant pyrago, nes greitai šokoladas stingsta. Papuošimui galite naudoti migdolų drožles, jos labai tinka.

SKANAUS:)

Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų