1 arbatinis šaukštelis | pomidorų padažas | |
Aptepimui: | ||
1 pakelis | tešla (sluoksniuota) | |
3 valgomieji šaukštai | sultys ((morkų)) | |
Įdarui: | ||
2 vienetai | vištiena (krūtinėlė, virta arba rūkyta) | |
šiek tiek | agurkų (švieži) | |
2 vienetai | kiaušiniai (virti) | |
1 vienetas | svogūnai | |
šiek tiek | krapai | |
šiek tiek | majonezas | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | salotos |
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Silkė burokėlių patale
- Pusryčiai "Dopingas"
- Silkė morkų ir svogūnų patale
- Kiaušinių krepšeliai
- Užkandis su avokadų kremu ir ZIGMO Italian Style silke
- Bandelės iš batono
- Lašišos ir agurko užkandis
- Lašišos „Carpaccio“ su džiovintų pomidorų ir krapų padažu
- Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
- Įdaryti vištiena pomidorai
- Grybų užtepelė
- Šventiniai nugarinės suktinukai
- Daržovių puokštė "Vasaros gerybės"
- Įdarytų paprikų užkandis
- Rūkyti lašiniai
- Pusryčių užkandėlė
- Silkė su daržovėmis
- Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
- Šaltiena su vištiena
- Saldus užkandis
Velykinės morkytės
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Pomidorų padažas,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Tešla, sluoksniuota,
1 pakelis -
Sultys, (morkų),
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Vištiena, krūtinėlė, virta arba rūkyta,
2 vienetai - Agurkai, švieži
-
Kiaušiniai, virti,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas - Krapai
- Majonezas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Salotos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištiestą tešlą supjaustykite i 1 cm storio juostomis. Tada iš kartono susukite vamzdelius, kad gautųsi kūgio forma, o aplink juos apvyniokite tešlos juosteles. Paruoštus suktinius sudėkite ant skardos išklotos kepimo popieriumi ir aptepkite pomidorų padažo ir morkų sulčių mišiniu. Vamzdelius kepkite orkaitėje apie 15 min.
Į indą sudėkite susmulkintą vištieną, smulkiai supjaustytą svogūną, kiaušinius, kubeliais pjaustytus šviežius agurkus bei krapus. Išmaišykite salotas su "Vilniaus" majonezu.
Salotomis prikimškite atvėsusius vamzdelius ir papuoškite juos salotų lapais, kad atrodytų kaip tikros morkytės.
Skanaus.
Komentarai (7)
-
[email protected]
2017-04-05 17:20
Skanu
-
Šviežutė
2015-04-24 19:55
Kadangi morkų sulčių neturėjau, puikiausiai tiko šiek tiek atskiestas pomidorų padažas arba ištirpinti vandenyje kokie nors oranžiniai prieskoniai (pvz., vištienos). Pomidorų padažas truputėlį svyla, todėl kepant "morkytes" reikia prižiūrėti.
-
Šviežutė
2015-04-24 19:51
Truputėlį užtrunka kol "morkytes" pasigamini, bet jei išsikepi iš vakaro, tai viskas suspėjama... SKANU IR GRAŽU!
-
Laura
2015-04-03 16:42
Labai gražus receptas, kaip tik Velykoms, reiks išbandyti, manau, bus ir labai skanu.
-
kartonas
2015-04-03 00:09
Norejau paklausti, kaip del to kartono, ar ir kepti su juo rekia?
-
Velykaitis
2015-04-02 18:03
ai graziai ir mielai atrodo pabandysiu issikept velykoms :)