Velykinė boba
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
2 stiklinės pienas
1 kilogramas kvietiniai miltai
30 gramų mielės
10 vienetų kiaušiniai (tryniai)
1 stiklinė cukrus
šiek tiek druska
šiek tiek citrinos (žievelė)
250 gramų sviestas
šiek tiek džiūvėsėliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Į 2 stiklines truputį pašildyto pieno beriama 0,5 kg miltų, įdedama 30 g mielių ir užmaišoma tešla. Pastatoma šiltai, kad pakiltų.

10—15 trynių su 1 stikline cukraus ištrinama iki baltumo. Į pakilusią tešlą, ją plakant, dalimis dedami kiaušinių tryniai ir dar įberiama 0,5 kg miltų. Įdedama truputis druskos, sutarkuotos citrinos žievelės ir apie 250 g sviesto (sviestas ištirpintas, bet nekarštas). Plakti tešlą reikia ilgai, kol pradeda darytis oro pūslės. Greičiau ir geriau tešla išplakama virtuvinio kombaino tešlos plaktuvu. Išplaktai tešlai dar kartą leidžiama pakilti.

Kepama formoje (jos neturint, galima kepti aukštame siaurame puode). Forma ištepama sviestu ir išbarstoma trintais džiūvėsėliais. Tešlos į formą dedama tiek, kad ji užpildytų vieną trečdalį. Tada vėl leidžiama tešlai pakilti. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Ataušinama neišėmus iš formos. Ataušusį boba ant lėkštės dedama apačia į viršų ir užpilama baltu ar šokoladiniu glajum.

Baltas glajus gaminamas iš 1 kiaušinio baltymo, 150 g miltinio cukraus, 1 šaukštelio citrinos sulčių. Baltymas su miltiniu cukrumi sukamas mediniu šaukštu, kol pabąla, sutirštėja. Tada pilamos sultys.

Šokoladinis glajus verdamas taip: Imama 100 g sviesto, 4 šaukštai cukraus, 1 šaukštas kakavos, 2—3 šaukštai vandens ir verdama, kol masė pradeda tirštėti ir užpilamas karštas ant bobos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Velykinė boba

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į 2 stiklines truputį pašildyto pieno beriama 0,5 kg miltų, įdedama 30 g mielių ir užmaišoma tešla. Pastatoma šiltai, kad pakiltų.

10—15 trynių su 1 stikline cukraus ištrinama iki baltumo. Į pakilusią tešlą, ją plakant, dalimis dedami kiaušinių tryniai ir dar įberiama 0,5 kg miltų. Įdedama truputis druskos, sutarkuotos citrinos žievelės ir apie 250 g sviesto (sviestas ištirpintas, bet nekarštas). Plakti tešlą reikia ilgai, kol pradeda darytis oro pūslės. Greičiau ir geriau tešla išplakama virtuvinio kombaino tešlos plaktuvu. Išplaktai tešlai dar kartą leidžiama pakilti.

Kepama formoje (jos neturint, galima kepti aukštame siaurame puode). Forma ištepama sviestu ir išbarstoma trintais džiūvėsėliais. Tešlos į formą dedama tiek, kad ji užpildytų vieną trečdalį. Tada vėl leidžiama tešlai pakilti. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Ataušinama neišėmus iš formos. Ataušusį boba ant lėkštės dedama apačia į viršų ir užpilama baltu ar šokoladiniu glajum.

Baltas glajus gaminamas iš 1 kiaušinio baltymo, 150 g miltinio cukraus, 1 šaukštelio citrinos sulčių. Baltymas su miltiniu cukrumi sukamas mediniu šaukštu, kol pabąla, sutirštėja. Tada pilamos sultys.

Šokoladinis glajus verdamas taip: Imama 100 g sviesto, 4 šaukštai cukraus, 1 šaukštas kakavos, 2—3 šaukštai vandens ir verdama, kol masė pradeda tirštėti ir užpilamas karštas ant bobos.

Reklama:

Komentarai (4)


  • vff 2011-06-08 18:57

    realiai kai pyliau karsta glaju ant bobos ji pradejo tiprti , todel manau reikia siek tiek atvesinti glaju :)


  • RAMI 2010-03-15 21:08

    ar tikrai skanu :miegu: :aiskinu: :-x


  • AISTE. 2010-03-14 18:45

    :soku: skanu :super:


Daugiau receptų