Vasariški morengai
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 50
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 50
150 gramų kiaušiniai (baltymai, (4 - 5 vnt.))
šiek tiek cukrus
0.5 arbatinio šaukštelio acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą (30 x 40 cm) išklokite kepimo popieriumi ir ant jo berkite cukrų. Įdėkite skardą į orkaitę ir palaikykite apie 5 min.
2.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
3.
Ištraukite skardą su cukrumi iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki 100 °C.
4.
Dideliu greičiu plakite kiaušinių baltymus ir po truputį suberkite karštą cukrų, pilkite actą. Tada plakite didžiausiu greičiu 5–10 min. arba kol masė įgaus tamsią spalvą ir bus visiškai standi.
5.
Suformuokite mažus morengus. Kepkite orkaitėje 3 val. ir tada išjunkite. Palikite morengus orkaitėje dar porą valandų, kol jie pasidarys visiškai sausi.
6.
Morengus galite skaninti įvairiais priedais
• 2 šaukštai citrinų žievelių ir geltonos spalvos maisto dažiklių.
• 50 g kokosų drožlių – 25 g į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
• 3 šaukštai šaldant sudžiovintų aviečių ir raudonų ar rožinių maisto dažiklių.
• 3 šaukštai kakavos miltelių – 1 šaukštas į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.

Patarimas. Išbandykite šį morengų receptą naudojant cukranendrių cukrų „Demerara“.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vasariški morengai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 50
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Skardą (30 x 40 cm) išklokite kepimo popieriumi ir ant jo berkite cukrų. Įdėkite skardą į orkaitę ir palaikykite apie 5 min.

  2. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.

  3. Ištraukite skardą su cukrumi iš orkaitės ir sumažinkite temperatūrą iki 100 °C.

  4. Dideliu greičiu plakite kiaušinių baltymus ir po truputį suberkite karštą cukrų, pilkite actą. Tada plakite didžiausiu greičiu 5–10 min. arba kol masė įgaus tamsią spalvą ir bus visiškai standi.

  5. Suformuokite mažus morengus. Kepkite orkaitėje 3 val. ir tada išjunkite. Palikite morengus orkaitėje dar porą valandų, kol jie pasidarys visiškai sausi.

  6. Morengus galite skaninti įvairiais priedais
    • 2 šaukštai citrinų žievelių ir geltonos spalvos maisto dažiklių.
    • 50 g kokosų drožlių – 25 g į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.
    • 3 šaukštai šaldant sudžiovintų aviečių ir raudonų ar rožinių maisto dažiklių.
    • 3 šaukštai kakavos miltelių – 1 šaukštas į morengų masę, o likusiais pabarstykite morengus.

    Patarimas. Išbandykite šį morengų receptą naudojant cukranendrių cukrų „Demerara“.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (1)


  • Danielė Ivaškaitė 2015-11-12 19:25

    Labai įdomūs receptai,piešiniai.Lengvi ingredientai.


Daugiau receptų