Populiariausi receptai šią savaitę

Vasariškas omletas

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai: Patiekiant:
Gaminimo eiga:
  1. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių.

  2. Kiaušinių trynius išplakti plaktuvu iki purumo, dėti grietinę, paplakti, berti miltus, maišyti iki vientisos konsistencijos. Pilti mineralinį vandenį, viską gerai išmaišyti.

  3. Kiaušinių baltymus išplakti su nepilnu arbatiniu šaukšteliu (arba dėti pagal skonį) druskos iki standžių putų - apvertus dubenį jos turi nesukrutėti.

  4. Baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą.

  5. Kepti keptuvėje ant aliejaus/sviesto mišinio, uždengus dangčiu, ant silpnos ugnies. Vėliau dangtį nuimti ir dar truputį pakepti ant stipresnės kaitros.

  6. Sudėti plėšytus salotų lapus, pjaustytus svogūnus, smulkintus pomidorus. Pabarstyti pipirais, norimais prieskoniais.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų