Populiariausi receptai šią savaitę

Varškiniai sausainiai "Vokeliai"

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Įdarui:
  • Cukrus, 20 arbatinių šaukštelių
Tešlai:
Autoriaus žodis: Labai greitai paruošiami ir labai skanūs sausainiai! Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Gaminame tešlą. Minkštą sviestą šaukštu išsukame su cukrumi. Sudedame varškę, išmaišome iki vientisos masės. 180 gr. miltų su kepimo milteliais persijojame. Užminkome tešlą.

  2. Jei limpa prie rankų - įberiame dar miltų tiek, kad galėtume kočioti, bet nepadauginame, nes sausainiai bus kieti.

  3. Iškočiojame apie 2 - 3 mm storio lakštą ir supjaustome 8 x 8 cm. kvadratėliais.

  4. Ant kiekvieno vidurio beriame 1 а.š. cukraus.

  5. Formuojame sausainius. Imame priešais esančius kvadratėlio galus ir lenkiame į vidurį - gerai suspaudžiame vieną su kitu, nes kepdami sausainiai linkę "išsiskleisti".

  6. Sausainius dedame ant kepimo popieriaus, nelabai arti vienas kito, nes kepdami kyla ir plečiasi.

  7. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol gražiai pagelsta. Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų