Varškės pyragas "Apelsinas"
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
400 gramų kvietiniai miltai
2 vienetai kiaušiniai (tryniai)
125 gramai cukrus
100 gramų sviestas
70 gramų grietinė
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Įdarui:
apie 300 g varškės, 1 kiaušinis
0,5 stikl. cukraus, 1 v.š miltų,
vanil. cukraus, apelsino žievelių (sumalti džiovintą žievelę arba geltoną žievelę nutarkuoti nuo apelsino).

Aptepimui :
kondensuoto pieno su cukrumi, apelsino žievelės.

Įdarui: sumaišyti visus komponentus.

Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kep. milteliais. Tešlą išminkyti, padėti 2 valandoms į šaldytuvą.Plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais. Skardą iškloti kep. popieriumi. Patiesti vieną lakštą. Jį padengti varškės kremu. Dėti ant viršaus kitą lakštą ir jį taip pat padengti varške. Taip sluoksniuoti kol visi lakštai bus baigti. Viršutinis sluoksnis - tešlos lakštas. Į kondensuotą pieną įberti apelsino žievelių, išmaišyti ir aplieti pyragą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Varškės pyragas "Apelsinas"

Komentarai: 11
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui:
apie 300 g varškės, 1 kiaušinis
0,5 stikl. cukraus, 1 v.š miltų,
vanil. cukraus, apelsino žievelių (sumalti džiovintą žievelę arba geltoną žievelę nutarkuoti nuo apelsino).

Aptepimui :
kondensuoto pieno su cukrumi, apelsino žievelės.

Įdarui: sumaišyti visus komponentus.

Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kep. milteliais. Tešlą išminkyti, padėti 2 valandoms į šaldytuvą.Plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais. Skardą iškloti kep. popieriumi. Patiesti vieną lakštą. Jį padengti varškės kremu. Dėti ant viršaus kitą lakštą ir jį taip pat padengti varške. Taip sluoksniuoti kol visi lakštai bus baigti. Viršutinis sluoksnis - tešlos lakštas. Į kondensuotą pieną įberti apelsino žievelių, išmaišyti ir aplieti pyragą. Kepti 200 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių.

Reklama:

Komentarai (11)


  • smalsu 2015-05-03 22:46

    o ryskus skonis apelsinu gaunasi tik nuo zieveles? man kazkaip norisi ir sulciu ispausti..


  • kulinare 2011-04-08 16:02

    ;-) einu kepti :-)


  • Viktorija 2010-04-03 13:50

    Super :super:


  • jurate 2010-03-05 11:17

    :-o nerealiai skanu, as dar idejau pjaustytu dziovintu vaisiu, FANTASTIKA !!!!!! Aciu labai uz receptuka :)))) :parselis: :-*


  • jurgita 2010-01-06 12:04

    kepiau,paliko, verta :super2:


  • jurgita 2010-01-03 14:42

    mano siandien vyro gimtadiemis butinai pabandysiu. labai skaniai atrodo :-)


  • saulena 2009-12-04 15:23

    varau pabandyti
    :super:


  • saulena 2009-12-04 15:12

    liaba :super:


  • Ramunė 2009-03-01 20:21

    Labai džiaugiuosi, kad tiko ir patiko :pabuciuotas:


  • sigita 2009-03-01 15:43

    :-) :-) labai skanu aciu :super: :super: :super:


Daugiau receptų