Varškės pyragas
AUTORIUS:
Rūta
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
200 gramų sviestas
2 stiklinės miltai
1 stiklinė cukrus
500 gramų varškė
3 vienetai kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Suminkome sutarkuotą sviestą su miltais ir 1/2 stiklinės cukraus. Gaunasi biri tešla. Iš pusės tešlos padarome pagrindą.
2.
Varškę, likusią 1/2 stiklinės cukraus, vanilinį cukrų ir išplaktus kiaušinius išsukame iki vienalytės masės. Varškės kremą paskleidžiame į kepimo indą ant tešlos. Kitą tešlos dalį suberiame ant pyrago viršaus.
3.
Kepame įkaitintoje 180°C temp. orkaitėje apie 50 - 60 min. Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės, palaukiame, kol atvės, dedame į šaldytuvą ir leidžiame visiškai atšalti. Galima valgyti ir šiltą, tačiau šaltas ir susistovėjęs jis skanesnis. Labai dera su ledais.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Varškės pyragas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Suminkome sutarkuotą sviestą su miltais ir 1/2 stiklinės cukraus. Gaunasi biri tešla. Iš pusės tešlos padarome pagrindą.

  2. Varškę, likusią 1/2 stiklinės cukraus, vanilinį cukrų ir išplaktus kiaušinius išsukame iki vienalytės masės. Varškės kremą paskleidžiame į kepimo indą ant tešlos. Kitą tešlos dalį suberiame ant pyrago viršaus.

  3. Kepame įkaitintoje 180°C temp. orkaitėje apie 50 - 60 min. Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės, palaukiame, kol atvės, dedame į šaldytuvą ir leidžiame visiškai atšalti. Galima valgyti ir šiltą, tačiau šaltas ir susistovėjęs jis skanesnis. Labai dera su ledais.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta
Reklama:

Komentarai (3)


  • vanda 2017-03-06 11:57

    Cukraus į tešlą iš vis nededu,o į varškę 500 gr. dedu 7 kiaušinius.


  • ingre 2015-12-05 23:32

    Labai skanu,tik maziau cukraus reiketu deti,aciu:)


Daugiau receptų