Varškės ir šokolado tortas
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
0.25 stiklinės miltai
100 gramų cukrus
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
200 gramų varškė
0.5 arbatinio šaukštelio vanilinis cukrus
450 mililitrų grietinėlė 35 %
4 vienetai kiaušiniai
0.25 stiklinės krakmolas
3 valgomieji šaukštai kakava
5 vienetai želatina
50 gramų šokoladas (juodasis)
200 mililitrų vanilinis cukrus (arba natūralus jogurtas)
4 valgomieji šaukštai citrinų sultys
150 gramų šokoladas ((papuošimui))
Kremui:
1 valgomasis šaukštas vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
1.
Biskvitui paruošiame 23 cm skersmens išardomą torto formą. Kraštus ir šonus išklojame kepimo popieriumi.
2.
Orkaitę įkaitiname iki 170°C temperatūros.
3.
Kiaušinių trynius išplakame su puse biskvitui skirto cukraus iki vienalytės masės (ji turėtų pabalti). Tuomet sudedame 50 g ištirpinto šokolado bei biskvitui skirtą vanilinį cukrų ir išmaišome. Baltymus išplakame palaipsniui berdami biskvitui skirtą likusį cukrų.
4.
Į atskirą indą sumaišome miltus, krakmolą, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Prasijojame miltų mišinį į trynių masę, pridedam 1/3 išplaktų baltymų ir viską gerai išmaišome. Tuomet sudedame likusius baltymus ir dar kartą išmaišome judesiu aukštyn-žemyn, kad nepažeistume baltymų struktūros.
5.
Biskvitinę masę sudedame į formą ir kepame 35-45 min (priklausomai nuo orkaitės, gali iškepti ir anksčiau). Ar iškepęs tikriname mediniu pagaliuku, degtuku ar iešmeliu. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname per pusę.
6.
Kremui varškę su kremui skirtu cukrumi sumalame blenderiu. Supilame jogurtą ir išplakame masę.
7.
Želatinos lapelius pamirkome šaltame vandenyje apie 5 min. ir ištirpiname karštose citrinų sultyse.
8.
Išplakame grietinėlę iki standžių putų.
9.
Truputį pravėsusią citrinų - želatinos masę supilame į varškinę masę ir gerai išmaišome. Sudedame išplaktą grietinėlę ir išmaišome.
10.
Pertepimui išardomos torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Forma turi būti su šonais, t.y. sudėta ne vien tik dugnas. Tai reikalinga, kad kremas gražiai persiteptų. Dedame vieną biskvito lakštą ir pertepame kremu. Tuomet uždedame kitą biskvito sluoksnį ir vėl pertepame. Išlyginame. Tortą padedame kokiai 1 valandai į šaldytuvą.
11.
Išėmus puošiame šokoladine juosta - iškerpame tokio pat ilgio ir aukščio juostą iš kepimo popieriaus, kaip mūsų tortas. Ištirpdome ant garų vonelės šokoladą iki temperatūros, kad būtų karšta pirštui. Tuomet plonai užtepame šokoladą ant juostos iš kepimo popieriaus. Palaukiame, kol truputį apstings šokoladas ir apjuosiame tortą.
Kokias 5 min. palaikome šaldytuve ir atsargiai nuimame popierių. Papuošiame torto viršų.

P.S. Į kremą pertepimui dar galima pridėti želė gabaliukų bei įvairių vaisių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Varškės ir šokolado tortas

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Kremui:
Gaminimo eiga:
  1. Biskvitui paruošiame 23 cm skersmens išardomą torto formą. Kraštus ir šonus išklojame kepimo popieriumi.

  2. Orkaitę įkaitiname iki 170°C temperatūros.

  3. Kiaušinių trynius išplakame su puse biskvitui skirto cukraus iki vienalytės masės (ji turėtų pabalti). Tuomet sudedame 50 g ištirpinto šokolado bei biskvitui skirtą vanilinį cukrų ir išmaišome. Baltymus išplakame palaipsniui berdami biskvitui skirtą likusį cukrų.

  4. Į atskirą indą sumaišome miltus, krakmolą, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Prasijojame miltų mišinį į trynių masę, pridedam 1/3 išplaktų baltymų ir viską gerai išmaišome. Tuomet sudedame likusius baltymus ir dar kartą išmaišome judesiu aukštyn-žemyn, kad nepažeistume baltymų struktūros.

  5. Biskvitinę masę sudedame į formą ir kepame 35-45 min (priklausomai nuo orkaitės, gali iškepti ir anksčiau). Ar iškepęs tikriname mediniu pagaliuku, degtuku ar iešmeliu. Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname per pusę.

  6. Kremui varškę su kremui skirtu cukrumi sumalame blenderiu. Supilame jogurtą ir išplakame masę.

  7. Želatinos lapelius pamirkome šaltame vandenyje apie 5 min. ir ištirpiname karštose citrinų sultyse.

  8. Išplakame grietinėlę iki standžių putų.

  9. Truputį pravėsusią citrinų - želatinos masę supilame į varškinę masę ir gerai išmaišome. Sudedame išplaktą grietinėlę ir išmaišome.

  10. Pertepimui išardomos torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Forma turi būti su šonais, t.y. sudėta ne vien tik dugnas. Tai reikalinga, kad kremas gražiai persiteptų. Dedame vieną biskvito lakštą ir pertepame kremu. Tuomet uždedame kitą biskvito sluoksnį ir vėl pertepame. Išlyginame. Tortą padedame kokiai 1 valandai į šaldytuvą.

  11. Išėmus puošiame šokoladine juosta - iškerpame tokio pat ilgio ir aukščio juostą iš kepimo popieriaus, kaip mūsų tortas. Ištirpdome ant garų vonelės šokoladą iki temperatūros, kad būtų karšta pirštui. Tuomet plonai užtepame šokoladą ant juostos iš kepimo popieriaus. Palaukiame, kol truputį apstings šokoladas ir apjuosiame tortą.
    Kokias 5 min. palaikome šaldytuve ir atsargiai nuimame popierių. Papuošiame torto viršų.

    P.S. Į kremą pertepimui dar galima pridėti želė gabaliukų bei įvairių vaisių.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų