Varkės pyragas
AUTORIUS:
Ugnė
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
2 pakeliai sausainiai
500 gramų vanilinis cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai želatina
200 gramų sviestas
4 lašai romas (esencija ( nebūtinai))
šiek tiek vaisiai (mėgstami)
šiek tiek cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Gaminame pagrindą: sutriname sausainius (galima tarkuoti, bet aš naudojau kočėlą) (naudojau "Selga" šokoladinius ir klasikinius), trupinius sudedame į indą ir pilame lydytą sviestą. Patariu sviestą tirpdyti mažesnėmis normomis, kad nebūtų nei per daug, nei per mažai. Tešla turi būti gana lengvai formuojama, nebyrėti.
2.
Tešlą dedame į kepimo formą (geriau nuimamais kraštais ), suformuodami kraštą, kuris sulaikys įdarą ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180C. Pakepti 10-15 min. Po to gerai atvėsinti.
3.
Gaminame įdarą: užpilame želatiną pora šaukštų vandens ir paliekame išbrinkti. Paimame reikiamą kiekį vaškės (galima naudoti ir visą kilogramą, tačiau tuomet darykite aukštesnius kraštus pagrindui ir įdėkite daugiau želatinos. Įlašiname romo esencijos ir supilame ištirpintą, atvėsusią želatiną. Masę supilame ant pagrindo.
4.
Ruošiame vaisius/uogas (tai galima daryti kol kepa pagrindas): naudojame kokius tik norime . Aš rinkausi braškes, nes jos atgaivino visą pyragą. Kiekvieną braškę supjausčiau ir išdėliojau ant pyrago. Pagal aprašymą paruošiau "Tortengus" (tai lyg želė, kuri pagerina vaizdą, nes neleidžia vaisiams suvysti) ir su konditeriniu šepetėliu užtepiau ant išdėliotų braškių.
5.
Baigus gaminti, pyragą bent vienai valandai reikėtų palaikyti šaldytuve.

Populiariausi receptai šią savaitę

Varkės pyragas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Gaminame pagrindą: sutriname sausainius (galima tarkuoti, bet aš naudojau kočėlą) (naudojau "Selga" šokoladinius ir klasikinius), trupinius sudedame į indą ir pilame lydytą sviestą. Patariu sviestą tirpdyti mažesnėmis normomis, kad nebūtų nei per daug, nei per mažai. Tešla turi būti gana lengvai formuojama, nebyrėti.

  2. Tešlą dedame į kepimo formą (geriau nuimamais kraštais ), suformuodami kraštą, kuris sulaikys įdarą ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180C. Pakepti 10-15 min. Po to gerai atvėsinti.

  3. Gaminame įdarą: užpilame želatiną pora šaukštų vandens ir paliekame išbrinkti. Paimame reikiamą kiekį vaškės (galima naudoti ir visą kilogramą, tačiau tuomet darykite aukštesnius kraštus pagrindui ir įdėkite daugiau želatinos. Įlašiname romo esencijos ir supilame ištirpintą, atvėsusią želatiną. Masę supilame ant pagrindo.

  4. Ruošiame vaisius/uogas (tai galima daryti kol kepa pagrindas): naudojame kokius tik norime . Aš rinkausi braškes, nes jos atgaivino visą pyragą. Kiekvieną braškę supjausčiau ir išdėliojau ant pyrago. Pagal aprašymą paruošiau "Tortengus" (tai lyg želė, kuri pagerina vaizdą, nes neleidžia vaisiams suvysti) ir su konditeriniu šepetėliu užtepiau ant išdėliotų braškių.

  5. Baigus gaminti, pyragą bent vienai valandai reikėtų palaikyti šaldytuve.

Receptą atsiuntė Ugnė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų