2 pakeliai | sausainiai |
500 gramų | vanilinis cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | želatina |
200 gramų | sviestas |
4 lašai | romas (esencija ( nebūtinai)) |
šiek tiek | vaisiai (mėgstami) |
šiek tiek | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vyniotinukai su obuoliais
- Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
- Obuolių ir aguonų pyragas
- Bananų pyragas
- Varškės pyragas "Apelsinas"
- Dangiškas pyragas su Spelta
- Apverstas pyragas su ananasais
- Obuolių pyragas
- Varškės pyragas
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Ingridos obuolių pyragas
- Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
- Dieviškas obuolių pyragas
- Cinamoninis vyniotinis su obuoliais
- Dešrelių pynė
- Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
- Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
- Nepaprasto skonio pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
- Vynuogių pyragas
- Aguonų vyniotinis
Varkės pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Sausainiai,
2 pakeliai -
Vanilinis cukrus,
500 gramų -
Želatina,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Sviestas,
200 gramų -
Romas, esencija ( nebūtinai),
4 lašai - Vaisiai, mėgstami
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminame pagrindą: sutriname sausainius (galima tarkuoti, bet aš naudojau kočėlą) (naudojau "Selga" šokoladinius ir klasikinius), trupinius sudedame į indą ir pilame lydytą sviestą. Patariu sviestą tirpdyti mažesnėmis normomis, kad nebūtų nei per daug, nei per mažai. Tešla turi būti gana lengvai formuojama, nebyrėti.
Tešlą dedame į kepimo formą (geriau nuimamais kraštais ), suformuodami kraštą, kuris sulaikys įdarą ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180C. Pakepti 10-15 min. Po to gerai atvėsinti.
Gaminame įdarą: užpilame želatiną pora šaukštų vandens ir paliekame išbrinkti. Paimame reikiamą kiekį vaškės (galima naudoti ir visą kilogramą, tačiau tuomet darykite aukštesnius kraštus pagrindui ir įdėkite daugiau želatinos. Įlašiname romo esencijos ir supilame ištirpintą, atvėsusią želatiną. Masę supilame ant pagrindo.
Ruošiame vaisius/uogas (tai galima daryti kol kepa pagrindas): naudojame kokius tik norime . Aš rinkausi braškes, nes jos atgaivino visą pyragą. Kiekvieną braškę supjausčiau ir išdėliojau ant pyrago. Pagal aprašymą paruošiau "Tortengus" (tai lyg želė, kuri pagerina vaizdą, nes neleidžia vaisiams suvysti) ir su konditeriniu šepetėliu užtepiau ant išdėliotų braškių.
Baigus gaminti, pyragą bent vienai valandai reikėtų palaikyti šaldytuve.