Vanilinis pudingas su šokolado padažu ir putinais
AUTORIUS:
Simona
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
150 gramų cukraus pudra
3 valgomieji šaukštai krakmolas (kukurūzų)
700 mililitrų pienas
4 vienetai kiaušiniai ((tryniai))
1 valgomasis šaukštas sviestas
2 arbatiniai šaukšteliai vanilė
100 gramų šokoladas (juodas (70 proc. kakavos))
100 mililitrų vanduo
80 gramų cukraus pudra
30 gramų sviestas
1 arbatinis šaukštelis vanilė
1 saujelė putinas ((uogos))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Nedideliame puode sumaišykite cukrų ir krakmolą, įpilkite pieno. Nuolat maišydami šluotele, kaitinkite puodą ant vidutinės ugnies, kol mišinys sutirštės ir ims virti, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Nukaiskite puodą nuo ugnies.
Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, įmaišykite stiklinę pieno ir krakmolo mišinio. Supilkite atgal į puodą su pienu, užkaiskite, maišydami užvirinkite, sumažinkite ugnį ir dar pavirkite kelias minutes.
Nukaiskite puodą, įmaišykite šaukštą sviesto ir vanilės ekstrakto. Supilkite pudingą į aukštas taures, atvėsinkite ir prieš patiekdami 3–4 val. palaikykite šaldytuve.
2.
Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sviestą supjaustykite kubeliais. Sudėkite visus komponentus į puodą ir kaitinkite ant silpnos liepsnos. Įmeskite putino uogas ir šiek tiek pavirkite. Padažą pilkite ant pudingo.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Vanilinis pudingas su šokolado padažu ir putinais

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Nedideliame puode sumaišykite cukrų ir krakmolą, įpilkite pieno. Nuolat maišydami šluotele, kaitinkite puodą ant vidutinės ugnies, kol mišinys sutirštės ir ims virti, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Nukaiskite puodą nuo ugnies.
    Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, įmaišykite stiklinę pieno ir krakmolo mišinio. Supilkite atgal į puodą su pienu, užkaiskite, maišydami užvirinkite, sumažinkite ugnį ir dar pavirkite kelias minutes.
    Nukaiskite puodą, įmaišykite šaukštą sviesto ir vanilės ekstrakto. Supilkite pudingą į aukštas taures, atvėsinkite ir prieš patiekdami 3–4 val. palaikykite šaldytuve.

  2. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sviestą supjaustykite kubeliais. Sudėkite visus komponentus į puodą ir kaitinkite ant silpnos liepsnos. Įmeskite putino uogas ir šiek tiek pavirkite. Padažą pilkite ant pudingo.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Simona
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų