300 | šokoladas |
1 pakelis | vafliai (geriau apvalūs) |
1 pakelis | sviestas |
0.5 stiklinės | pienas |
2 valgomieji šaukštai | brendis |
200 gramų | chalva |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
3 valgomieji šaukštai | riešutai (susmulkinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Džiovintų vaisių saldainiai
- Tiramisu gaminimas
- Nuga
- Pieno putėsiai su medumi ir migdolais
- Vaisių vėrinukai
- Šokoladiniai vafliukai
- Saldus užkandis
- Margutis
- Prancūziškų skrebučių gaminimas
- Braškių ir bananų kokteilis
- Jogurtiniai putėsiai su želė sluoksniu
- Gervuogių ir miško uogų ledai
- Jogurtinė želė su braškėmis
- Tinginėlis
- Karštas baltasis vynas
- Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
- Vaisių desertas su grietinėle
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Braškių putėsiai
- Mėgstamiausias šeimos desertas
Vaflių tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Šokoladas,
300 -
Vafliai, geriau apvalūs,
1 pakelis -
Sviestas,
1 pakelis -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Brendis,
2 valgomieji šaukštai -
Chalva,
200 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Riešutai, susmulkinti,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šokoladą smulkiai sulaužykite,chalvą sutrupinkite iki trupinukų, sviestą supjaustykite gabaliukais. Į puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite, kol sviestas ims tirpti. Tada sudėkite šokoladą, sutrupintą chalvą ir kaitinkite ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol masė taos vientisa. Baigiant, pilti brendžio ir dar šiek tiek pakaitinti. Masei kiek ataušus, pertepti vaflių lakštus, gražiai aptepti viršų, pabarstyti smulkintais ir skrudintais riešutais. Tortuką padėti į šaldytuvą sustingti. Jeigu darant pertepimą masė pernelyg sukietėją, ją galite vis pakaitint ir toliau tepti.
Komentarai (2)
-
Ausrele
2017-11-19 05:34
Malonu, kad pasidalinat jo gamyba.