300 | šokoladas |
1 pakelis | vafliai (geriau apvalūs) |
1 pakelis | sviestas |
0.5 stiklinės | pienas |
2 valgomieji šaukštai | brendis |
200 gramų | chalva |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
3 valgomieji šaukštai | riešutai (susmulkinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Želė drebučiai apelsine
- Citrininiai arbūzų ledukai
- Varškiniai sausainiai "Vokeliai"
- Vaisių salotos
- Aronijų ir obuolių želė
- Kukurūzų skanėstas
- Aguonų sūris su razinomis
- Grietinės želė su bananais
- Pieniški saldainiai
- Spurgos pavakariams
- Gaivus varškės desertas
- Vaisiniai ežiukai
- Kalėdiniai grybukai
- Guminukai
- Braškių želės saldainiai
- Braškių putėsiai su manų kruopomis
- Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
- Žemuogių grietinėlė
- Ledai vafliuose
- Skrebučiai su kiaušiniu ir cinamonu
Vaflių tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Šokoladas,
300 -
Vafliai, geriau apvalūs,
1 pakelis -
Sviestas,
1 pakelis -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Brendis,
2 valgomieji šaukštai -
Chalva,
200 gramų -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Riešutai, susmulkinti,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šokoladą smulkiai sulaužykite,chalvą sutrupinkite iki trupinukų, sviestą supjaustykite gabaliukais. Į puodą supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite, kol sviestas ims tirpti. Tada sudėkite šokoladą, sutrupintą chalvą ir kaitinkite ant mažos ugnies, nuolat maišant, kol masė taos vientisa. Baigiant, pilti brendžio ir dar šiek tiek pakaitinti. Masei kiek ataušus, pertepti vaflių lakštus, gražiai aptepti viršų, pabarstyti smulkintais ir skrudintais riešutais. Tortuką padėti į šaldytuvą sustingti. Jeigu darant pertepimą masė pernelyg sukietėją, ją galite vis pakaitint ir toliau tepti.
Komentarai (2)
-
Ausrele
2017-11-19 05:34
Malonu, kad pasidalinat jo gamyba.