150 gramų | miltai |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
50 gramų | sviestas |
100 mililitrų | vanduo |
70 gramų | cukraus pudra |
šiek tiek | spanguolės |
3 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
1 vienetas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
5 lašai | migdolai (esencija) |
1 žiupsnelis | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
šiek tiek | grietinė (plakta) |
1 žiupsnelis | anyžiaus |
Patiekti su spanguolėmis ir plakta grietinėle.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šventiniai vafliukai
- Traškučiai iš bulvių košės
- Belgiški vafliai
- Vafliai su graikiniais riešutais
- Minkšti vafliai
- Riešutinis vaflių tortas
- Skanūs vafliai su įdaru
- Vafliniai krepšeliai
- Vaflių tortas "Greitukas"
- Belgiški mieliniai vafliai
- Trapūs vafliai
- Vaflių tortas su šokoladu
- Vafliai su kiviais
- Šokoladinės tūtelės
- Amerikietiški vafliai
- Sezaminis gardėsis
- Vafliai
- Jogurtiniai vafliai
- Vaflinis pyragas
- Įdaryti vafliai
Vafliai su spanguolėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Miltai,
150 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis - Vanilinis cukrus
-
Sviestas,
50 gramų -
Vanduo,
100 mililitrų -
Cukraus pudra,
70 gramų - Spanguolės
-
Kiaušiniai, baltymai,
3 vienetai -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 vienetas -
Migdolai, esencija,
5 lašai -
Cinamonas,
1 žiupsnelis -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Grietinė, plakta
-
Anyžius,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių baltymus su trupučiu druskos plakti tol, kol susidarys standžios putos.
Sviestą, kiaušinį, cukraus pudrą, šiek tiek vanilinio cukraus, citrinos žievelės, migdolų esenciją, cinamoną ir anyžius maišyti mediniu šaukštu, kol išeis kremas.
Miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišyti su vandeniu, kad nesusidarytų gumuliukų.
Į tešlą įmaišyti išplaktus baltymus, sviesto masę.
Vaflių keptuvę įkaitinti, patepti riebalais, samčiu įpilti paruoštos tešlos ir apverčiant kepti vaflius.
Patiekti su spanguolėmis ir plakta grietinėle.