300 gramų | tešla (sloksniuota, lapeliais) |
500 gramų | mėsa (malta) |
3 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
šiek tiek | prieskoniai |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | žalumynų (nebūtina) |
P.s. Į pyrago vidų galima dėti ne tik faršą, puikiai tinka grybai bei kitos daržovės pagal jūsų skonį.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jautienos vyniotiniai
- Sprandinės šašlykas alaus ir granatų marinate
- Pietų kotletukai
- Kotletai su morkų, pievagrybių ir sūrio įdaru
- Kiaulienos išpjova su gnocchi virtinukais
- Šašlykas baltojo vyno marinate
- Kiaulienos ir bulvių su brokoliais duetas
- Kepti inkstai
- Šašlykai citrinų marinate
- Kiaulienos kepsnys su morkomis ir sūriu
- Kepsniai su ananasais
- Farširuotas žiedinis kopūstas
- Aštrios naminės dešrelės ant laužo
- Šašlykas "Geras apetitas"
- Kiaulienos kotletai, kepti ant laužo
- Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
- Kėdainių maltinis
- Skani kiauliena "Funtikas"
- Šašlykai su actu ir žalumynais
- Kotletukai su morkomis
Ukrainietiškas mėsos apkepas
- Paruošimo laikas:
-
Tešla, sloksniuota, lapeliais,
300 gramų -
Mėsa, malta,
500 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai - Aliejus, kepimui
- Prieskoniai
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Žalumynai, nebūtina
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iškočioti tešlos lapelius kad gautųsi tokio dydžio kaip jūsų skarda. Vieną dėti į kepimo skardos dugną. Tada apkepti svogūnus, kol gražiai apskrus. Faršą sumaišyti su prieskoniais ir patroškinti (be riebalų) apie 10 min. Tada paruoštą faršą sudėti į jau paruoštą skardą, ant viršaus sudėti apkeptus svogūnus ir uždengti kitu tešlos lapu. Šonus sukabinti, kad pyragas gautųsi uždaras. Pyragą aptepti kiaušiniu. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti, kol pyragas taps gražios auksinės spalvos. Patiekti galima su grietine.
P.s. Į pyrago vidų galima dėti ne tik faršą, puikiai tinka grybai bei kitos daržovės pagal jūsų skonį.
Skanaus!