Trupininis pyragas su uogiene
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų miltai (kvietiniai)
50 gramų miltai (rugių)
200 gramų panevėžio cukrus plius ((Dan Sukker))
3 vienetai kiaušiniai
150 gramų sviestas
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 vienetas citrinos (žievelė)
1 valgomasis šaukštas aguonų
500 gramų uogienė (mėgstama)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Uogienė buvo sutverta trupininiam pyragui, ar ne? Geras šio pyrago receptas visada pravers.

Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, įtarkuokite citrinos žievelės. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, pirštais sutrinkite jį su miltais, kol viskas taps panašu į drėgnus trupinius.
2.
Įmuškite kiaušinius ir baikite minkyti tešlą. 3–4 saujas (maždaug 1/3) tešlos atidėkite trupiniams ir sumaišykite ją su aguonomis. Likusi tešla bus skirta pagrindui. Abu tešlos gabalus suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad tešla pailsėtų.
3.
Iš šio ingredientų kiekio išeis didelis pyragas, tad kepimo skarda turi būti nemaža. Išklokite ją kepimo popieriumi. Tešlą be aguonų sutarkuokite burokine tarka arba rankomis sutrupinkite į kepimo popieriumi išklotą skardą – tik nepadauginkite, storis neturėtų viršyti 1 centimetro. Lengvai palyginkite, kad trupiniai pasklistų tolygiai. Ant trupinių paskleiskite uogienę (aš mėgstu gan storą uogienės sluoksnį), ant viršaus užtarkuokite arba pirštais užtrupinkite tešlą su aguonomis.
4.
Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 50 minučių.

Trupininis pyragas su uogiene

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Uogienė buvo sutverta trupininiam pyragui, ar ne? Geras šio pyrago receptas visada pravers.

    Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, įtarkuokite citrinos žievelės. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, pirštais sutrinkite jį su miltais, kol viskas taps panašu į drėgnus trupinius.

  2. Įmuškite kiaušinius ir baikite minkyti tešlą. 3–4 saujas (maždaug 1/3) tešlos atidėkite trupiniams ir sumaišykite ją su aguonomis. Likusi tešla bus skirta pagrindui. Abu tešlos gabalus suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad tešla pailsėtų.

  3. Iš šio ingredientų kiekio išeis didelis pyragas, tad kepimo skarda turi būti nemaža. Išklokite ją kepimo popieriumi. Tešlą be aguonų sutarkuokite burokine tarka arba rankomis sutrupinkite į kepimo popieriumi išklotą skardą – tik nepadauginkite, storis neturėtų viršyti 1 centimetro. Lengvai palyginkite, kad trupiniai pasklistų tolygiai. Ant trupinių paskleiskite uogienę (aš mėgstu gan storą uogienės sluoksnį), ant viršaus užtarkuokite arba pirštais užtrupinkite tešlą su aguonomis.

  4. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje apie 50 minučių.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...