1 kilogramas | kiaulienos mentė (be kaulų) | |
6 vienetai | bulvių | |
2 vienetai | svogūnai | |
2 vienetai | morkos | |
1 saujelė | druska | |
2 valgomieji šaukštai | grietinė | |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas | |
Kepimui: | ||
1 arbatinis šaukštelis | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Triušienos troškinys
- Troškinta jautiena su paprika
- Daržovių troškinys
- Ypatingas jautienos troškinys
- Vištienos troškinys
- Mėsa su pipirais
- Jautienos troškinys su moliūgais
- Stirnienos troškinys (ubagiškai)
- Troškinys
- Šventinis kiaulienos karis
- Troškinukas žiemai
- Čachochbilis
- Veršienos troškinys drebučiuose
- Arvydo troškinti kopūstai su parūkyta dešra
- Troškinta triušiena
- Troškintos vištų blauzdelės
- Troškinta kiškiena su grybais
- Jautiena su ryžiais
- Bulvių, įdarytų mėsa, troškinys
- Troškinta kiauliena su razinomis
Troškinys iš molinio troškintuvo
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaulienos mentė, be kaulų,
1 kilogramas -
Bulvės,
6 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Druska,
1 saujelė -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Pomidorų padažas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Aliejus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa supjaustoma vieno kąsnelio dydžio gabaliukais. Juos apvirti, kad nuvirtų visi nešvarumai.
Per tą laiką morkas supjaustyti apskritimais. Bulves supjaustyti nedideliais gabaliukais. Svogūną supjaustyti kubeliais. Ne itin mažais, nes kol troškinsis, maži gabaliukai virs košele.
Pirmiausia ant molinio troškintuo dugno išdėliojamos morkos, tada – mėsos gabaliukus, pakeptus svogūnus ir pagaliau bulves. Pabarstyti druska. Įpilti vandens, kad apsemtų daugiau negu pusę troškintuvo.
Kepti iš pradžių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kai įkais, sumažinti iki 180 laipsnių. Kepti 40 minučių. Tada kaitrą sumažinti iki 100 laipsnių, ant troškinio sudėti grietinę ir pomidorų padažą ir palikti torškintis dar 10 minučių. Skanaus.