šiek tiek | topinambai |
šiek tiek | sviestas |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | krapai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karpis, šutintas aluje
- Sojos faršo ir makaronų troškinys
- Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
- Šutintos morkos su žirneliais
- Ryžiai su kiaušiniais
- Karštos troškintos voveraitės
- Troškinti burokėliai
- Dvariškių troškinys
- Vištienos kamuoliukai
- Džambalaja
- Risoto "Al Baloro"
- Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
- Citrininiai ryžiai
- Daržovių troškinys su makaronais
- Troškinti griežčiai
- Krevetės afrikietiškai
- Žuvies troškinys su ryžiais
- Virtas karšis
- Grybų troškinys moliniame inde
- Troškinti daržovių suktinukai
Troškinti topinambai
- Paruošimo laikas:
- Topinambai
- Sviestas
- Džiūvėsėliai
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Topinambų gumbus gerai nuplaukite šepetėliu. Plonai nulupkite nerūdijančiu peiliu ir tuoj pat sudėkite į parūgštintą ar gerai pasūdytą vandenį. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir išklokite 0.5 cm storiu supjaustytus topinambus. Uždengus kaitinkite ant nestiprios ugnies, kad nesugruzdėtų sviestas, kol topinambai suminkštės. Jie turi suminkštėti, bet neištižti. Sudėkite į lėkštę, apibarstykite batono džiūvėsėliais ir smulkintais krapų lapeliais. Valgykite su virtomis ar pakepintomis bulvėmis.
Komentarai (5)
-
Pifas
2017-01-25 15:26
Bulvę valgyti su bulve...
-
Marija
2014-02-18 17:38
Tikra nesamonė. Deda receptą net nežinodami, iš ko gaminama. Man čia panašu į artišokus.
-
skaitytojas
2014-01-29 11:00
Bulvinė saulėgrąža arba topinambas (lot. Helianthus tuberosus) – astrinių šeimos augalas (2n = 102) o cia kas per nesamone nufotografuota, ka tai turi bendro su topinambu?