Troškinti briedienos kepsniai
AUTORIUS:
Virginija
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas briediena
2 stiklinės acto
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
šiek tiek gvazdikėliai (grūsti)
šiek tiek mairūnas
4 vienetai lašinukai (arba šoninė, juostelės)
1 stiklinė sultinys (mėsos, daržovių ar grybų)
šiek tiek garstyčios (grūdeliai (arba 0,5 a. š. čili pipiro))
4 valgomieji šaukštai obelių aliejus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Paimti gabalą briedienos ir supjaustyti į kelis stambius gabalus. Mėsos gabalus sudėti į molinį indą ir užpilti actu (pilti tiek, kad apsemtų mėsą). Pastatyti indą šaltoje vietoje ir kiekvieną dieną mėsos gabalus apversti. Taip marinuoti 4 - 5 dienas.
2.
Išėmus, kiekvieną mėsos gabalą gerai įtrinti grūstais prieskoniais, druska, garstyčiomis. Tada apvynioti šoninės ar lašinių juostelėmis ir susmaigstyti mediniais smeigtukais (dantų krapštukai puikiai tinka).
3.
Įkaitintame "Obelių" aliejuje apkepti mėsą iš visų pusių. Tada kepsnius sudėti į užvirintą marinatą (kuriame marinavosi mėsa) ir troškinti ant mažos ugnies. Dėti 3 - 5 šaukštus acto, supilti sultinį ir toliau troškinti, kol mėsa suminkštės.




Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"

Troškinti briedienos kepsniai

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Paimti gabalą briedienos ir supjaustyti į kelis stambius gabalus. Mėsos gabalus sudėti į molinį indą ir užpilti actu (pilti tiek, kad apsemtų mėsą). Pastatyti indą šaltoje vietoje ir kiekvieną dieną mėsos gabalus apversti. Taip marinuoti 4 - 5 dienas.

  2. Išėmus, kiekvieną mėsos gabalą gerai įtrinti grūstais prieskoniais, druska, garstyčiomis. Tada apvynioti šoninės ar lašinių juostelėmis ir susmaigstyti mediniais smeigtukais (dantų krapštukai puikiai tinka).

  3. Įkaitintame "Obelių" aliejuje apkepti mėsą iš visų pusių. Tada kepsnius sudėti į užvirintą marinatą (kuriame marinavosi mėsa) ir troškinti ant mažos ugnies. Dėti 3 - 5 šaukštus acto, supilti sultinį ir toliau troškinti, kol mėsa suminkštės.




    Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"

Receptą atsiuntė Virginija
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...