Troškintas triušis (su baravykasi arba be) su bulvių koše
AUTORIUS:
Almina
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų triušiena
2 vienetai morkos
1 vienetas svogūnai
2 skiltelės česnakas
3 vienetai salierai
1 žiupsnelis čiobreliai
3 valgomieji šaukštai aliejaus
50 gramų kiauliena (šoninė, rūkyta)
300 gramų baravykai (švieži arba marinuoti)
200 mililitrų grietinėlės, 35%
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Triušienos gabaliukus apibarstyti druska ir pipirais, įtrinti susmulkintu česnaku. Keptuvėje ištirpinti šaukštą sviesto (nors galima ir čia naudoti "Obelių" sviesto skonio aliejų), sudėti smulkiais gabaliukais supjaustytą šoninę ir jame lengvai apkepti triušienos gabaliukus. Apkeptą triušieną perdėti į kitą indą. Į keptuvę sudėti riekelėmis supjaustytas morkas, salierus, svogūnus (dideliais gabalais), įpilti aliejaus ir daržoves lengvai apkepti.
2.
Pabaigoje sudėti grybus, kelias minutes pakepti (skaniausi aišku švieži) tada atgal sudėti triušieną, supilti vyną (100 ml) , įdėti čiobrelius, suberti kmynus (žiupsnelį) ir viską troškinti ant mažos liepsnos apie valandą laiko. Dar geriau Čiuguniniame puode ir krosnyje. Pabaigoje užbarstyti šaukštą miltų, supilti grietinėlę ir labai trumpai pavirti (apie 0,5 min.). Patiekti su bulvių koše.
3.
Bulvių košei. Išvirti labai minkštai bulves. Nusunkti vandenį. Užberti 2 šaukštus miltų ir įdėti 2 šaukštus sviesto. Viską gerai sugrųsti. Užvirti apie 300 ml pieno ir pilti ant sugrūstų bulvių vis maišant. Tada dėti ant ugnies ir pastoviai plakant su mediniu šaukštu kaitinti kol košė pradės "Lipti" iš puodo. Košė turi gautis lygi kaip šilkas.



Autorės improvizacija pagal ragautą Lietuvos paveldo receptą iš "Leičių" restorano.

Populiariausi receptai šią savaitę

Troškintas triušis (su baravykasi arba be) su bulvių koše

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Triušienos gabaliukus apibarstyti druska ir pipirais, įtrinti susmulkintu česnaku. Keptuvėje ištirpinti šaukštą sviesto (nors galima ir čia naudoti "Obelių" sviesto skonio aliejų), sudėti smulkiais gabaliukais supjaustytą šoninę ir jame lengvai apkepti triušienos gabaliukus. Apkeptą triušieną perdėti į kitą indą. Į keptuvę sudėti riekelėmis supjaustytas morkas, salierus, svogūnus (dideliais gabalais), įpilti aliejaus ir daržoves lengvai apkepti.

  2. Pabaigoje sudėti grybus, kelias minutes pakepti (skaniausi aišku švieži) tada atgal sudėti triušieną, supilti vyną (100 ml) , įdėti čiobrelius, suberti kmynus (žiupsnelį) ir viską troškinti ant mažos liepsnos apie valandą laiko. Dar geriau Čiuguniniame puode ir krosnyje. Pabaigoje užbarstyti šaukštą miltų, supilti grietinėlę ir labai trumpai pavirti (apie 0,5 min.). Patiekti su bulvių koše.

  3. Bulvių košei. Išvirti labai minkštai bulves. Nusunkti vandenį. Užberti 2 šaukštus miltų ir įdėti 2 šaukštus sviesto. Viską gerai sugrųsti. Užvirti apie 300 ml pieno ir pilti ant sugrūstų bulvių vis maišant. Tada dėti ant ugnies ir pastoviai plakant su mediniu šaukštu kaitinti kol košė pradės "Lipti" iš puodo. Košė turi gautis lygi kaip šilkas.



    Autorės improvizacija pagal ragautą Lietuvos paveldo receptą iš "Leičių" restorano.

Receptą atsiuntė Almina
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų