1 vienetas | triušiena |
5 vienetai | morkos |
250 gramų | grietinė |
5 valgomieji šaukštai | obelių aliejus (rapsų) |
1 vienetas | sultinys ( be konservantų, drebučiuose) |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai |
1 sauja | petražolės (smulkintos) |
2 valgomieji šaukštai | krapai (kapoti) |
Receptą radau dienraštyje "15 minučių". Patiko marinato idėja, tačiau, kadangi šeima labai mėgsta ir krapus, nutariau papildyti šį receptą.
Triušiena, triušienos patiekalai jau nuo seno siejosi su Prancūzijos virtuve. Nemažai patiekalų iš prancūzų virtuvės atkeliavo ir pas mus, dar viduramžiais. Galima sakyti, kad triušienos valgymo madą mes, lietuviai, pasiskolinome iš prancūzų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paprikos įdarytos kalakutiena
- Mėsos troškinys aluje
- Mėsos troškinys su kava
- Šventinis kiaulienos karis
- Kiauliena su ryžiais ir ananasais
- Jautienos čenakai
- Troškinukas su krevetėmis
- Pikantiškai troškinti kotletai
- Troškinukas
- Kinietiška kiauliena
- Vištienos ir bulvių čenachai
- Vištiena su daržovemis
- Pupelių troškinys su sūriu
- Plovas orkaitėje
- Šernienos troškinys
- Šviežių kopūstų troškinys su vištiena
- Vištienos paelija
- Čenachai "Be pastangų"
- Kiaulienos troškinys su ryžiais
- Guliašas
Troškintas triušis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Triušiena,
1 vienetas -
Morkos,
5 vienetai -
Grietinė,
250 gramų -
Obelių aliejus, rapsų,
5 valgomieji šaukštai -
Sultinys, be konservantų, drebučiuose,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Petražolės, smulkintos,
1 sauja -
Krapai, kapoti,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Petražoles ir krapus susmulkinkite ir sumaišykite su pipirais bei druska. Marinatu gerai įtrinkite triušį ir palikite per nakt marinuotis.
Stambiai supjaustykite triušį ir iš visų pusių apkepkite karštame aliejuje, ant didelės ugnies.
Į puodą su verdančiu vandeniu sudėkite išmarinuotą triušieną, įmeskite sultinio kubelį ir troškinkite apie valandą laiko.
Receptą radau dienraštyje "15 minučių". Patiko marinato idėja, tačiau, kadangi šeima labai mėgsta ir krapus, nutariau papildyti šį receptą.
Triušiena, triušienos patiekalai jau nuo seno siejosi su Prancūzijos virtuve. Nemažai patiekalų iš prancūzų virtuvės atkeliavo ir pas mus, dar viduramžiais. Galima sakyti, kad triušienos valgymo madą mes, lietuviai, pasiskolinome iš prancūzų.