1 vienetas | svogūnai |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
1 vienetas | petražolės |
800 gramų | žąsis |
0.5 stiklinės | grietinė |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | druska |
Žąsiena sudedama į pašildytą pusdubenį, apipilama iškoštu ir grietine pagardintu padažu, kuriame buvo troškinama.
Valgoma su karštomis troškintomis daržovėmis ar kokia nors mėgstama kruopų koše, makaronais. Kartu duodama keptų obuolių, bruknių uogienės.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Višta ispaniškai
- Veršienos troškinys su lęšiais
- Kopūstų troškinys su faršu
- Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
- Troškinta kiškiena su grybais
- Klajoklių kiškiena
- Vištiena su ananasais
- Tikro dzūko pietūs
- Avienos troškinys su ryžiais
- Čachochbilis
- Veršiena su vyno padažu
- Troškinta veršiena su pievagrybiais
- Troškinta antiena
- Soti čili sriuba - troškinys
- Jautienos čenakai
- Troškinti kiaulių inkstai
- Pupelių ir mėsos troškinys
- Smegenų troškinys
- Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
- Kiaulienos ir morkų troškinys
Troškinta žąsiena
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės,
1 vienetas -
Žąsis,
800 gramų -
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Morkos,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išdarinėta žąsis išplaunama, supjaustoma, nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais ir uždengta palaikoma šaltai 1-2 val. Vėliau mėsos gabalai kepinami aliejuje, kol parusvėja, sudedami į puodą, užpilami likusiu nuo kepimo aliejumi ir karštu vandeniu, kad tik pusiau apsemtų, pridedama susmulkintų prieskoninių daržovių ir troškinama uždengtame puode. Baigus troškinti supilama grietinė ir pakaitinama, bet neužvirinama.
Žąsiena sudedama į pašildytą pusdubenį, apipilama iškoštu ir grietine pagardintu padažu, kuriame buvo troškinama.
Valgoma su karštomis troškintomis daržovėmis ar kokia nors mėgstama kruopų koše, makaronais. Kartu duodama keptų obuolių, bruknių uogienės.