1.5 litro | vanduo |
800 gramų | cukinija (minkštimas) |
2 vienetai | morkos |
2 vienetai | bulvių |
1 vienetas | poras |
100 mililitrų | grietinė (15-20 proc. riebumo) |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | krapai |
1 vienetas | svogūnų laiškai |
Supilame grietinėlę, užverdame ir nukelia nuo ugnies. Sriubą sutriname. Suberiame smulkintus žalumynus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sriuba (Sopa criolla)
- Moliūgų sriuba „Tau, mano meile“
- Avokadų sriuba su imbieru
- Svogūnų sriuba
- Šalta daržovių ir paukštienos sriuba
- Prancūziška bulvių sriuba
- Trinta bulvienė
- Petražolių sriuba
- Trinta morkų ir moliūgų sriuba
- Rugpjūčio skonis
- Pieniška brokolių sriuba
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Trinta morkų sriuba su baltos duonos skrebučiais
- Kreminė salierų sriuba
- Trinta moliūgų sriuba su pievagrybiais ir sūriu
- Šalta pomidorų ir baziliko sriuba
- Perlinių kruopų košė
- Sriuba ''Greitukė''
- Sriuba su konservuotais žirneliais
- Pertrinta burokėlių sriuba
Trinta cukinijų sriuba
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vanduo,
1.5 litro -
Cukinija, minkštimas,
800 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Bulvės,
2 vienetai -
Poras,
1 vienetas -
Grietinė, 15-20 proc. riebumo,
100 mililitrų - Malti juodieji pipirai
- Druska
- Krapai
-
Svogūnų laiškai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į vandenį sudedame kubeliais supjaustytą cukiniją, morkas, svogūną, bulves, porą ir verdame apie 15 minučių.
Įmaišome prieskonius ir verdame dar 10 minučių.
Supilame grietinėlę, užverdame ir nukelia nuo ugnies. Sriubą sutriname. Suberiame smulkintus žalumynus.
Komentarai (6)
-
.
2015-11-17 00:04
Į cukinijų sriubą būtiniausiai reikia ČESNAKO!!! Ir negailint :) Paragavę nebeįsivaizduosit, kaip galėjote jo nedėt :) O grietinėlė tikrai nebūtina, puikiausiai tinka ir grietinė.
-
eglinedvikiukas
2015-09-14 12:41
mus irgi labai skaniai išėjo ši jūsų sriubytė pagal šį nuostabų receptuką :-)
-
Jolitukas
2013-08-16 20:43
As dar cukinijos ipjaustau ir morkytes,kubelis darzoviu sultinio.Kai isverda viska sutrinu su blenderiu ir paskaninu mazu gabaleliu sviestu ir pienu, o atskiram puode bunu issiverdus vadinama zacirka( kiausinis sumaisytas su miltais ir trupuciu vandeniu).Vska supilam i moliugu sriuba,skanaus.
-
neja
2012-10-05 13:59
Puikus Neringos pastebejimas, galvojau grietineles nedet aplamai, bet pienas - puikus sprendimas! Aciu, Neringa! :super:
-
Brigita
2012-08-30 22:59
Labai skaniai išėjo :super: