740 gramų | spelta šviesūs miltai |
280 gramų | cukrus |
260 gramų | sviestas (arba margarinas) |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
Kiaušinius išplakti su likusiais 140 g cukraus.
Tuomet supilti paruoštus sviesto bei kiaušinių plakinius ir gerai išmaišyti iki vientisos, kočiojimui tinkamos tešlos.
Supjaustyti tešlą norimos formos gabalėliais (arba naudokite sausainių formeles) ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Sausainių paviršių galima apibarstyti mėgstamais skaldytais riešutais, kokoso ar migdolų drožlėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Trapūs žagarėliai
- Burnoje tirpstantys morengai
- Sausainiai "Margučiai"
- Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
- Riešutinės širdelės
- Sausainiai "Riešutiniai"
- Mielieji šuniukai
- Sausainiai su mandarinais ir avietėmis
- Barankėlės
- Obuolių sausainiai
- Sausainukai "Sraigės"
- Sausainiai su varške ir cinamonu
- Avižiniai sausainiai su saulėgrąžomis ir riešutais
- Vamzdeliai su avietėmis
- Aguoniniai sausainėliai
- Varškės sausainiai
- Paprasti sausainukai
- Cinamoniniai sausainiai
- Visų grūdo dalių sausainiai su riešutais ir imbieru
- Imbieriniai elniukai
Trapieji spelta sausainiukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Spelta šviesūs miltai ,
740 gramų -
Cukrus,
280 gramų -
Sviestas, arba margarinas,
260 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą (arba margariną) ir 140 g cukraus išsukti iki purios vienalytės masės.
Kiaušinius išplakti su likusiais 140 g cukraus.Į dubenį suberti Spelta miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišyti.
Tuomet supilti paruoštus sviesto bei kiaušinių plakinius ir gerai išmaišyti iki vientisos, kočiojimui tinkamos tešlos.Pabarstyti stalą miltais ir iškočioti apie 1 cm storio lakštą.
Supjaustyti tešlą norimos formos gabalėliais (arba naudokite sausainių formeles) ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Sausainių paviršių galima apibarstyti mėgstamais skaldytais riešutais, kokoso ar migdolų drožlėmis.Kepti 10-15 minučių iki 220°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.