800 gramų | avienos |
3 vienetai | batonas (riekės) |
0.5 stiklinės | pienas |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
1.5 valgomojo šaukšto | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | mairūnas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pietūs moliniame inde
- Šašlykai kepti elektriniame gilyje „Greiti ir pasiutusiai skanūs“
- Grikių kotletai su mėsa
- Kepsniukai folijoje
- Jautienos kepsnys
- Šašlykas pomidorų padažo marinate
- Įdaryti pomidorai
- Jautienos čenakai
- Plovas
- Kibinai "Su meile"
- Koldūnai su mėsa
- Klasikinis sprandinės šašlykas
- Kepsninės dešrelės su sūriu ir petražolėmis
- Šašlykai vyno marinate
- Įdaryta cukinija
- Troškintas triušis (su baravykasi arba be) su bulvių koše
- Šernienos kepsnys lenkiškai
- Šonkauliukai saldžiarūgščiame padaže
- Šventinškai paruošta sprandinė
- Kiaulienos kepsnys su sūrio plutele
Totoriški avienos maltiniai
- Paruošimo laikas:
-
Aviena,
800 gramų -
Batonas, riekės,
3 vienetai -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Džiūvėsėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Taukai (kiaulių),
1.5 valgomojo šaukšto - Druska
- Juodieji pipirai
- Mairūnas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, suberiami prieskoniai, druska, svieste pakepinti svogūnai, ir viskas gerai išmaišoma. Per tiršta masė atskiedžiama sultiniu. Daromi nedideli maltinukai. Jie pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose. Iškepę dar palaikomi 10 min. karštoje orkaitėje. Vėliau sudedami į pakaitintą pusdubenį ir tiekiami su karštomis virtomis ar troškintomis bulvėmis, svogūnais, ar kitais mėgstamais padažais.
Komentarai (2)
-
Gražina
2011-03-09 11:45
Atsiprašau, bet jei naudojami kiaulių taukai, tai patiekalas iš principo negali būti totoriškas. Tai jau turbūt lietuviška "modifikacija"