Tortas-vyniotinis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
8 vienetai kiaušiniai (tryniai)
1 stiklinė cukrus
150 gramų kvietiniai miltai
1 arbatinis šaukštelis krakmolas
šiek tiek džemas
400 gramų varškė
4 valgomieji šaukštai želatina
0.5 stiklinės pienas
3 vienetai kiaušiniai (tryniai)
1 vienetas citrinos (reikalingos sultys ir žievelė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Trynius išsukti su cukrumi, iki purumo.
Į miltus suberti krakmolą, persijoti ir suberti į masę.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Ją išpilti plonu sluoksniu ant pergamentiniu popieriumi išklotos skardos ir iškepti.
Kepinį išversti ant drobės, viršų aptepti džemu.
Prilaikant drobę, kepinį susukti standžiu voleliu ir padėti šaltai.
Kremui: varškę ištrinti su cukrumi ir tryniais. Želatiną ištirpinti, sumaišyti su pienu ir supilti į varškę. Pabaigoje supilti citrinos sultis ir suberti žieveles. Gerai išmaišyti.
Formą iškloti supjaustytomis vyniotinio riekutėmis ir užpilti kremu. Gerai atšaldyti šaldytuve. Prieš patiekiant išversti į lėkštę.

Populiariausi receptai šią savaitę

Tortas-vyniotinis

Komentarai: 4
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Trynius išsukti su cukrumi, iki purumo.
Į miltus suberti krakmolą, persijoti ir suberti į masę.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Ją išpilti plonu sluoksniu ant pergamentiniu popieriumi išklotos skardos ir iškepti.
Kepinį išversti ant drobės, viršų aptepti džemu.
Prilaikant drobę, kepinį susukti standžiu voleliu ir padėti šaltai.
Kremui: varškę ištrinti su cukrumi ir tryniais. Želatiną ištirpinti, sumaišyti su pienu ir supilti į varškę. Pabaigoje supilti citrinos sultis ir suberti žieveles. Gerai išmaišyti.
Formą iškloti supjaustytomis vyniotinio riekutėmis ir užpilti kremu. Gerai atšaldyti šaldytuve. Prieš patiekiant išversti į lėkštę.

Reklama:

Komentarai (4)


  • aurija 2016-03-15 10:57

    ismok pirma gerai paaiskint paskui rasyk


  • lina 2016-02-20 14:13

    Mmmmm


  • ieva 2013-11-04 19:11

    pieva


  • tai kada 2013-10-20 08:03

    pertepti,ir kam dar trys tryniai?


Daugiau receptų