3 pakeliai | bemielės sluoksniuotos tešlos |
600 gramų | sviesto, 82% |
2 skardinės | kondensuotas pienas |
0.5 arbatinio šaukštelio | citrinos rūgštis |
3 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
100 gramų | juodojo šokolado |
Iškepame 180 laipsnių temperatūroje (apie 10 minučių).
Iš likusių kraštelių galime suformuot papuošimų (perminkom, iškočiojam ir formuojam kiaušinį, lapelių). Papuošimus taip pat iškepame.
Minkštą sviestą gerai išplakame, supilame kondensuotą (iš pradžių 1,5 skardinės, jei norisi saldžiau, sudedam ir likusį). Įmaišome citrinos rūgšties.
Iš likusios pudros pasidarome glajaus (pudra + 1 a.š. vandens), juo aptepame kiaušinį.
Šokoladą ištirpiname, juo priklijuojame papuošimus, padarome ornamentus.
Palaikome šaldytuve per naktį.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Apkepas „Greitukas“
- Pyragas "Karpatai"
- Pyragas su juodaisiais serbentais
- Mielinis kringelis
- Lilės tortas
- Pyragas su persikais
- Tikrasis Popiežiaus pyragas
- Tinginių - tinginys
- Diena ir Naktis
- Bananinis tortas-pyragas
- Napoleonas
- Pyragas su braškėmis
- Vištienos pyragas
- Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
- Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
- Pyragas „Sniego senis“
- Sotus pyragas su vištiena
- Saldutis vyniotinis
- Citrininis pyragas
- Gražusis obuolių pyragas
Tortas "Velykų kiaušinis"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Bemielė sluoksniuota tešla,
3 pakeliai -
Sviestas, 82%,
600 gramų -
Kondensuotas pienas,
2 skardinės -
Citrinos rūgštis,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukraus pudra,
3 valgomieji šaukštai -
Juodasis šokoladas,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlą apsipjaustome norimo pločio apskritimais (torto padais, iki 24 cm skersmens).
Iškepame 180 laipsnių temperatūroje (apie 10 minučių).
Iš likusių kraštelių galime suformuot papuošimų (perminkom, iškočiojam ir formuojam kiaušinį, lapelių). Papuošimus taip pat iškepame.Kremui:
Minkštą sviestą gerai išplakame, supilame kondensuotą (iš pradžių 1,5 skardinės, jei norisi saldžiau, sudedam ir likusį). Įmaišome citrinos rūgšties.Atvėsusius lakštus sluoksniuojame su kremu.
Pabarstome cukraus pudra (1 v.š.).
Iš likusios pudros pasidarome glajaus (pudra + 1 a.š. vandens), juo aptepame kiaušinį.
Šokoladą ištirpiname, juo priklijuojame papuošimus, padarome ornamentus.
Palaikome šaldytuve per naktį.
Skanaus.