Tešlai: | ||
3 vienetai | kiaušiniai | |
100 gramų | cukrus | |
60 gramų | miltai | |
40 gramų | krakmolas | |
1 valgomasis šaukštas | vanduo | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinas | |
1 žiupsnelis | kepimo milteliai | |
Kremui: | ||
200 gramų | grietinėlės, 35% | |
200 gramų | karamelizuotas kondensuotas pienas | |
100 gramų | pienas | |
2 arbatiniai šaukšteliai | želatina | |
Papuošimui: | ||
80 gramų | juodojo šokolado |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mėgstamiausias pyragas
- Tortas Mylimiausiajam
- Tortas Napoleonas
- Bananinis tortas-pyragas
- Angliškas tortas
- Nekeptas oreo tortas
- Elzaso tortas
- Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
- Varškės ir šokolado tortas
- Valentino dienos tortas ,,Myliu tave''
- Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
- Gaivus vyšninis želė tortas
- Vyšnių tortas
- Vaisinis bananų - mandarinų tortas
- Tortas su maskarponės sūriu
- Kopūstų tortas
- Gaivus varškės tortukas su vyšniomis
- Tortas "Seklyčia"
- Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
- Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone
Tortas su karamele
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
100 gramų -
Miltai,
60 gramų -
Krakmolas,
40 gramų -
Vanduo,
1 valgomasis šaukštas -
Vanilinas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Karamelizuotas kondensuotas pienas,
200 gramų -
Pienas,
100 gramų -
Želatina,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Juodasis šokoladas,
80 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Baltymus išplakti su puse kiekio cukraus, ir vanilinu iki putų. Trynius išplakti su puse kiekio cukraus ir vandeniu. Abi mases sumaišyti ir sijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir krakmolu.
Kepti 180 C laipsnių kaitrumo orkaitėje, 21 cm skersmens formoje, apie 25 minutes.
Kremui želatiną išbrinkinti piene ir šildyti iki ištirps. Dar šiltą pilti į karamelizuotą "Rududu" pieną ir išplakti iki vientisos masės. Grietinėlę plakti iki putų, pilti atvėsintą "Rududu" kremą ir viską gerai išmaišyti. Šiuo kremu pertepti tris biskvito lakštus.
Puošti tirpintu šokoladu, aguonomis, spanguolėmis, apelsino žievele...