500 gramų | margarinas |
700 gramų | miltai |
60 gramų | grietinė |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 žiupsnelis | druska |
400 gramų | sviestas |
240 gramų | cukraus pudra |
160 gramų | kondensuotas pienas (arba kakavos konsentratas, vaisių sirupas, konjakas, vanilinas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mandarininis-kokosinis tortas
- Tortas "Grietinė"
- Dietiškas torčiukas
- Sūrio desertas
- Kavos tortas su migdolais
- Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
- Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
- Pyragas „Sniegas“
- Gardus tortas
- Tortas "Pavasaris"
- Gaivus mango tortas
- Elzaso tortas
- Nekeptas varškės tortas
- Želė tortas
- Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
- Graikų pyragas
- Grietinėlės tortas
- Pyragas-tortas
- “Oreo” sausainių tortas
Tortas Napoleonas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 22
-
Margarinas,
500 gramų -
Miltai,
700 gramų -
Grietinė,
60 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis -
Sviestas,
400 gramų -
Cukraus pudra,
240 gramų -
Kondensuotas pienas, arba kakavos konsentratas, vaisių sirupas, konjakas, vanilinas,
160 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ant lentos išsijojami miltai, į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilgu peiliu tol, kol nelieka sausų miltų, o margarino gabalėliai pasidaro maždaug 1 cm dydžio.
Tešla suspaudžiama į vieną gabalą ir 2-3 valandas palaikoma šaltai. Po to nespaudžiant ji kočiojama 5-7 mm storio lakštais. Lakštai dedami į vandeniu suvilgytas skardas, subadomi, kad nesideformuotų, ir iškepami (kol parus) 180 laipsnių orkaitėje.
Sviestas išsukamas iki baltumo. Sukant po šaukštą suberiamas miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių temperatūros pašildytas kondensuotas pienas arba kakavos koncentratas, vaisių sirupas. Baigiant sukti įpilama konjako arba vanilino.