Tešlai: | ||
400 gramų | miltai | |
200 gramų | cukrus | |
200 gramų | sviestas | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
1 sauja | riešutai | |
1 valgomasis šaukštas | medus | |
1.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai | |
Kremui: | ||
500 gramų | grietinė | |
200 gramų | cukrus | |
šiek tiek | citrinos žievelė |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragas "Magdė"
- Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
- Sezamo gardumynas
- Tortas Voratinklis
- Tortas "kriaušė"
- Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
- Vasaros vyšnia
- Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Sacher tortas Kalėdoms
- Angliškas tortas
- Graikų pyragas
- Mandarininis-kokosinis tortas
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Mandarinius
- Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
- Obuolių tortas su varške
- Sūrio tortas
- Kreminis tortas su vyšniomis
- Tortas "Vasaros prisilietimas"
- Grietinėlės pyragas
Tortas „Bitutė“
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
400 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Riešutai,
1 sauja -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinė,
500 gramų -
Cukrus,
200 gramų - Citrinos žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą išlydykite, pastatant indą virš garuojančio puodo, įdėkite medaus bei cukraus, viską išsukite, kol pasidarys vientisa masė. Atvėsinkite masę, įmuškite kiaušinius, suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ir sukite tol, kol pasidarys tešla, kurią būtų galima iškočioti. Iškočiokite 5-6 paplotėlius.
Kepkite paplotėlius orkaitėje, ne didesnėje nei 180 laipsnių temperatūroje po kelias minutes, kol pradės ruduoti. Paplotėlius atšaldykite skardoje, ant kurios kepė, po to sudėkite vieną ant kito, pertepdami kremu.
Kremui: grietinę su cukrumi išplakite ir suberkite tarkuotos citrinos žievės. Suformuotą tortą aptepkite kremu. Papuoškime kokoso drožlėmis. Skanaus!