Tiršta pievagrybių sriuba
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
2 litrai daržovės (prieskoninės, nuoviras)
400 gramų pievagrybiai
1 vienetas svogūnai (mažas)
1 valgomasis šaukštas sviestas
2 valgomieji šaukštai kvietiniai miltai
2 vienetai kiaušiniai (tryniai)
1 stiklinė grietinėlė 35 %
šiek tiek kvapieji pipirai
šiek tiek druska
šiek tiek petražolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Pievagrybius ir svogūną supjaustyti griežinėliais, ištroškinti svieste, perdėti į puodą su nuoviru ir užvirinti. Supilti tyrę, paruoštą iš miltų ir 5 šaukštų vandens. Kelias minutes virinti, nukelti nuo ugnies, išmaišyti plaktuvu ir dar kartą pašildyti. Trynius, išmaišytus su grietine ir nedideliu karšto nuoviro kiekiu, supilti į sriubą, išmaišyti ir tučtuojau nukelti nuo ugnies (nevirinti), pagardinti. Patiekti su skrebučiais ir kapotomis žaliomis petražolėmis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Tiršta pievagrybių sriuba

Komentarai: 1
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Pievagrybius ir svogūną supjaustyti griežinėliais, ištroškinti svieste, perdėti į puodą su nuoviru ir užvirinti. Supilti tyrę, paruoštą iš miltų ir 5 šaukštų vandens. Kelias minutes virinti, nukelti nuo ugnies, išmaišyti plaktuvu ir dar kartą pašildyti. Trynius, išmaišytus su grietine ir nedideliu karšto nuoviro kiekiu, supilti į sriubą, išmaišyti ir tučtuojau nukelti nuo ugnies (nevirinti), pagardinti. Patiekti su skrebučiais ir kapotomis žaliomis petražolėmis.

Reklama:

Komentarai (1)


  • Marija 2014-08-28 02:51

    o kur svogūnas?


Daugiau receptų