2 pakeliai | biskvitiniai piršteliai |
500 gramų | mascarpone sūris |
300 mililitrų | kava (plikyta, stipri) |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
3 vienetai | kiaušiniai |
6 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
3 valgomieji šaukštai | kakava |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaušinių baltymų tortas
- Želė drebučiai apelsine
- Abrikosų laiveliai
- Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
- Šokolado putėsiai
- Gaivus tortas
- Slyvų putėsiai su kiaušiniais
- Jogurto desertas
- Grietinėlė su braškėmis
- Naminiai ledai
- Pieniniai ledai
- Braškių desertas su pienu ir augaline žele
- Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
- Bakalieno Tinginys
- Šokoladinis desertas
- Nekeptas varškės tortas
- Gardūs braškiniai ledai
- Juodųjų serbentų sausainiai
- Persikų tyrės želė su serbentais
- Nekeptas meduolių pyragas
Tiramisu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Biskvitiniai piršteliai,
2 pakeliai -
Mascarpone sūris,
500 gramų -
Kava, plikyta, stipri,
300 mililitrų -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukraus pudra,
6 valgomieji šaukštai -
Kakava,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pagaminame stiprią kavą ir leidžiame jai pravėsti.
Gaminame kremą: kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
Trynius dedame į metalinį puoduką ir maišydami mikseriu kaitiname virš indo su vandeniu. Įberiu cukraus pudros. Maišau apie 5 minutes. Tada nukeliu nuo puodo ir dar paplaku 5 minutes, kol pasidarys kreminė masė.
Grietinėlę išplaku iki standžių putų. Dedu maskarponę ir dar paplaku.
Sūrio masę supilu į kiaušinių masę ir gerai išmaišau.
Sausainius mirkau kavoje (svarbu nepermirkyti) ir iškloju norimos formos dugną.
Dedu dalį kremo masės ir apibarstau kakava. Vėl dedu pirštelius ir kremą.
Viršų apibarstome kakava.