2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
1 vienetas | kiaušiniai |
200 gramų | margarinas |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
0.5 litro | pienas (šiltas) |
30 gramų | mielės |
šiek tiek | cukrus (2-3) |
~2 kg avienos
veršienos ar jautienos
2 dideli svogūnai
druskos
pipirų
truputis vandens (kad įdaras nebūtų sprangus)
Užmaišoma miltinė tešla. Leidžiama jai pakilti. Tuomet sužnaiboma gumuliukais. Iš kiekvieno iškočiojamas apskritimas, į kurio vidų dedama įdaro, sulenkiama per pusę ir kraštai mikliai užlankstomi "virvele". Kiekvienas toks "pusmėnulis" patepamas pasaldytu vandeniu arba vandeniu, skiestu kiaušinio tryniu. Kiekvienam peiliu ar šakute padarodos dvi "akelės", kad kepdami nesutrūktų. Galiausiai kibinai pašaunami į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepami 40 min.
Skanaus ;)
Tikri kibinai
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Margarinas,
200 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Pienas, šiltas,
0.5 litro -
Mielės,
30 gramų - Cukrus, 2-3
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui:
~2 kg avienos
veršienos ar jautienos
2 dideli svogūnai
druskos
pipirų
truputis vandens (kad įdaras nebūtų sprangus)
Užmaišoma miltinė tešla. Leidžiama jai pakilti. Tuomet sužnaiboma gumuliukais. Iš kiekvieno iškočiojamas apskritimas, į kurio vidų dedama įdaro, sulenkiama per pusę ir kraštai mikliai užlankstomi "virvele". Kiekvienas toks "pusmėnulis" patepamas pasaldytu vandeniu arba vandeniu, skiestu kiaušinio tryniu. Kiekvienam peiliu ar šakute padarodos dvi "akelės", kad kepdami nesutrūktų. Galiausiai kibinai pašaunami į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepami 40 min.
Skanaus ;)
Komentarai (3)
-
(anonimas)
2009-04-27 12:43
:super: