Tikrasis šimtalapis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas kvietiniai miltai
250 mililitrų pienas
50 gramų mielės
5 vienetai kiaušiniai
1.5 stiklinės aguonos
1 stiklinė razinos
1 stiklinė cukrus (lakštams pabarstyti)
400 gramų sviestas (lakštams aptepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Mieles reikia pakildinti truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su jame išplaktais kiaušiniais suberiame kvietinius miltus, supilame pakildintas mieles ir smarkiai minkome ne mažiau kaip pusvalandį. Tešlą padalijame į lygias 6 dalis. Iš kiekvieno gabalo padarome po paplotėlį, aptepame tirpintu sviestu ir uždengiame pergamentiniu popieriumi, kad neišdžiūtų šiltai kildoma valandą.
Imame paplotėlį, pakočiojame, nekeičiant krypties, ir rankomis atsargiai tampome, kol paplotėlis pasidarys plonas kaip popieriaus lapas. Ištampytą lakštą tiesiame ant lentos ir labai plonai aptepame ištirpintu sviestu, bei pabarstome trupučiu cukraus. Tuomet imame kitą tešlos paplotėlį, su juo darome tą patį bei dedame ant pirmojo. Taip paruošiame visus šešis paplotėlius. Uždėjus paskutinį paplotėlį, gražiai visus kartu apipjauname apvaliai. Tuomet ant vieno krašto suberiame nuplikytas ir sumaltas aguonas. (Aguonas plikome tokiu būdu: aguonas užplikome verdančiu vandeniu ir pusvalandį palaikome. Vėliau nusunkiame ir mėsmale sumalame arba sutriname). Visą likusį tešlos plotą apibarstome razinomis ir, pradedant nuo krašto, kur sudėtos aguonos, tešlos lakštus vyniojame voleliu. Iš jo darome žiedus arba pasagą, apie 1,5 val. laikome šiltai, paskui kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val.. Ataušiname formoje. Išėmus iš formos apsijojame cukraus pudra.

Populiariausi receptai šią savaitę

Tikrasis šimtalapis

Komentarai: 31
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Mieles reikia pakildinti truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su jame išplaktais kiaušiniais suberiame kvietinius miltus, supilame pakildintas mieles ir smarkiai minkome ne mažiau kaip pusvalandį. Tešlą padalijame į lygias 6 dalis. Iš kiekvieno gabalo padarome po paplotėlį, aptepame tirpintu sviestu ir uždengiame pergamentiniu popieriumi, kad neišdžiūtų šiltai kildoma valandą.
Imame paplotėlį, pakočiojame, nekeičiant krypties, ir rankomis atsargiai tampome, kol paplotėlis pasidarys plonas kaip popieriaus lapas. Ištampytą lakštą tiesiame ant lentos ir labai plonai aptepame ištirpintu sviestu, bei pabarstome trupučiu cukraus. Tuomet imame kitą tešlos paplotėlį, su juo darome tą patį bei dedame ant pirmojo. Taip paruošiame visus šešis paplotėlius. Uždėjus paskutinį paplotėlį, gražiai visus kartu apipjauname apvaliai. Tuomet ant vieno krašto suberiame nuplikytas ir sumaltas aguonas. (Aguonas plikome tokiu būdu: aguonas užplikome verdančiu vandeniu ir pusvalandį palaikome. Vėliau nusunkiame ir mėsmale sumalame arba sutriname). Visą likusį tešlos plotą apibarstome razinomis ir, pradedant nuo krašto, kur sudėtos aguonos, tešlos lakštus vyniojame voleliu. Iš jo darome žiedus arba pasagą, apie 1,5 val. laikome šiltai, paskui kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 1 val.. Ataušiname formoje. Išėmus iš formos apsijojame cukraus pudra.

Reklama:

Komentarai (31)


  • Janina 2017-02-08 16:03

    Ne visai teidingai atliekamas. Sviestas pilamas tik ant istampytu lakstu


  • Janina 2017-01-09 13:40

    kodel jis man sukrito, ka daryti kad nesukrisu Aciu


  • niam niam 2016-12-12 13:56

    mhm taip skanu bet rasit ismok vaikeli :S


  • eurika 2016-11-09 13:39

    Paskaiciau keleta komentaru.....juokas ima tai tikrai gera receptura.esu profesionali konditere 28 metus .domejausi ir domiuosi autentiskom recepturom.simtalapis nera lietuviskos kilmes .kaip ir kibinai simtalapis atejo kartu su totoriais ir karaimais i lietuva.tai mielinis kepinys su pakankamai ilgai trunkanciu gamybos procesu. Kapota tesla kaip gerai ji bebutu pagaminta tokio elstingumo neturi.


  • Julija 2016-07-07 16:44

    Tikra NESAMONE! nedarykite pagal sia nesamone!!!!


  • Milena 2016-03-15 13:12

    Labai skanus ♥♡★☆■□●○•°


  • Dalia 2016-03-13 22:34

    Smagu, kad nori žmonės gaminti ir prisigalvoja visokių receptų. Kaip galima sakyti, kad "tikrasisi", jei jis su mielėmis? Ten , išties eina kapota tešla ( kapojant sviestą ir jį pagaminti reikia ne valandos, tai kam taip garsiai šaukti, gal reiktų kukliau, pvz šimtalapis pagal Oną, ar Ritą, ar Jūratę (lietuviškai )Tada bent būtų ir skanu, lengva pagaminti ir teisinga.


  • le 2016-02-27 10:31

    mes darėme is 5 daliu


  • Egle 2016-01-15 21:38

    Kokia nesamone cia ....pasiskaitykit recepta tikra


  • erika 2015-12-25 14:55

    Suformavus nereikia kildyti. Galima iš karto kepti. Patirtis.!!!


Daugiau receptų