Tikra Charčio sriuba
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 vienetas paprika
2 vienetai morkos
5 skiltelės česnakas
2 vienetai svogūnai
1 kilogramas mėsa
150 gramų ryžiai
2 pomidorai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Pagrindiniai prieskoniai: Chmeli suneli, džiovinta saldžioji paprika, 1 čili pipiriukas, druska, žiupsnelis malto lauro lapo, žiupsnys kurkuma (ciberzolė), žiupsnys raugerškio džiovintų uogų, 20-30g smulkiai pjaustytų svogūno laiškų, 5 g petražolių smulkintų lapelių, 5-10 g šviežių baziliko smulkintų lapelių, žiupsnelis kinzos (kinza).

Pradžioje, įkaitinam puoda, sumetam ~10x10mm supjaustytus "spirgučius" ir "išsunkiam" iš jų visą riebalą, tuomet išgriebiam tai kas lieka, sudedam į atskirą puoda, gausiai pabarstom druska ir juodais pipirais, ir begaminant užkandžiaujam:) riebalus gerai iškaitinam, ir įmetam mažą svogūną, kad jis riebaluose "sudegtų", (taip išvalome riebalus), svogūną išmetam, ir pradedam gamybą!

Iš pradžių dedam gana smulkiai supjaustytą česnaką, ir nieko nelaukus dedam mėsą, maišome pagal laikrodžio rodyklę, ir kepainame ~20min. (ugnis visą laiką pilnu pajegumu), per ta laiką, gausiai dedam chmeli suneli, džiovintos saldžiosios paprikos, šiek tiek aitriosios paprikos, daug druskos, kurkuma, kelias raugerškio uogas.

Kai mėsa jau paruošta, supilam smulkiai pjaustytus svogūnus, patroškinam ~5-7min, dedam tarkuota morka ir troškinam kol morka pasidaro "sriubinė":) tuomet galim dėti pomidorus, ir kai pomidorai ištirpsta, galim pradėti ragauti, ir mažinti ugnį. Jei pomidorai ištirpę, įpilam 2-3 nuvirto vandens, ir užverdam. tuomet pagal skoni, bet jokiu būdų nepadauginant dedam ryžius (rekomenduoju kelias saujas darant 10-12ltr puode). Ir nebe tokia didele ugnimi verdam kol ryžiai išbrinksta. Jokiu būdu nepervirkite, kitaip gausis košė. Pabaigoje įmetam kelis juodus pipirus, žiupsnelį smulkinto lauro lapo, ragaudami suderinam kitus prieskonius, ir labai gerai butų turėt svogūnų laiškų ir šviežių baziliko lapų.

ir pabaigai, nieko nedarykite pagal šabloną, viską gaminkite pagal savo skonį, kiekius rinkitės proporcingai, ir svarbiausia!viskas turi būti gaminama ant laužo, ir geriausia, kazane (puodas ovaliu dugnu), tik taip išgausite tikrąjį skonį:)

Skanaus,
p.s.jei gaminant kils klausimų, vadovaukitės nuojauta, arba rašykit čia, visada atsakysiu :)

Tomas

Populiariausi receptai šią savaitę

Tikra Charčio sriuba

Komentarai: 10
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Pagrindiniai prieskoniai: Chmeli suneli, džiovinta saldžioji paprika, 1 čili pipiriukas, druska, žiupsnelis malto lauro lapo, žiupsnys kurkuma (ciberzolė), žiupsnys raugerškio džiovintų uogų, 20-30g smulkiai pjaustytų svogūno laiškų, 5 g petražolių smulkintų lapelių, 5-10 g šviežių baziliko smulkintų lapelių, žiupsnelis kinzos (kinza).

Pradžioje, įkaitinam puoda, sumetam ~10x10mm supjaustytus "spirgučius" ir "išsunkiam" iš jų visą riebalą, tuomet išgriebiam tai kas lieka, sudedam į atskirą puoda, gausiai pabarstom druska ir juodais pipirais, ir begaminant užkandžiaujam:) riebalus gerai iškaitinam, ir įmetam mažą svogūną, kad jis riebaluose "sudegtų", (taip išvalome riebalus), svogūną išmetam, ir pradedam gamybą!

Iš pradžių dedam gana smulkiai supjaustytą česnaką, ir nieko nelaukus dedam mėsą, maišome pagal laikrodžio rodyklę, ir kepainame ~20min. (ugnis visą laiką pilnu pajegumu), per ta laiką, gausiai dedam chmeli suneli, džiovintos saldžiosios paprikos, šiek tiek aitriosios paprikos, daug druskos, kurkuma, kelias raugerškio uogas.

Kai mėsa jau paruošta, supilam smulkiai pjaustytus svogūnus, patroškinam ~5-7min, dedam tarkuota morka ir troškinam kol morka pasidaro "sriubinė":) tuomet galim dėti pomidorus, ir kai pomidorai ištirpsta, galim pradėti ragauti, ir mažinti ugnį. Jei pomidorai ištirpę, įpilam 2-3 nuvirto vandens, ir užverdam. tuomet pagal skoni, bet jokiu būdų nepadauginant dedam ryžius (rekomenduoju kelias saujas darant 10-12ltr puode). Ir nebe tokia didele ugnimi verdam kol ryžiai išbrinksta. Jokiu būdu nepervirkite, kitaip gausis košė. Pabaigoje įmetam kelis juodus pipirus, žiupsnelį smulkinto lauro lapo, ragaudami suderinam kitus prieskonius, ir labai gerai butų turėt svogūnų laiškų ir šviežių baziliko lapų.

ir pabaigai, nieko nedarykite pagal šabloną, viską gaminkite pagal savo skonį, kiekius rinkitės proporcingai, ir svarbiausia!viskas turi būti gaminama ant laužo, ir geriausia, kazane (puodas ovaliu dugnu), tik taip išgausite tikrąjį skonį:)

Skanaus,
p.s.jei gaminant kils klausimų, vadovaukitės nuojauta, arba rašykit čia, visada atsakysiu :)

Tomas

Reklama:

Komentarai (10)


  • Audrius 2016-07-06 16:19

    Receptas superinis, komentatoriai idiotai )


  • bugis 2016-02-06 23:09

    Nezinojau, kad kazanas tai puodas ovaliu dugnu...


  • sara 2015-09-24 22:33

    cia tipo atsakei


  • artą 2015-07-27 00:54

    Nesupratau


  • x 2015-05-11 12:16

    kas per charčio su pomidoris?


  • docentas 2014-12-30 19:53

    zas


  • Svecias 2013-10-18 19:50

    O kokiam kiekiui porciju sitas receptas?


  • Linas 2013-03-16 06:28

    kas yra sriubines morkos?


Daugiau receptų