3 kilogramai | kiauliena (kumpis, rūkytas) |
2 valgomieji šaukštai | taukai (kiaulių) (kiaulių) |
1.5 kilogramo | ruginiai miltai |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
šiek tiek | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bačkonių suktinukas
- Šašlykai alaus marinate
- Bulvių patiekalas
- Kiaulienos kukuliai tešloje
- Basturma
- Neringos kepsnys
- Bulvytės su dešrelėmis
- Jautienos vyniotiniai
- Žuvinto kepsnys
- Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
- Kiškio kepsnys
- Įdarytos paprikos
- Vasaros šašlykas
- Kiškis keptas su obuoliais
- Pyragas su mėsa
- Jautienos cimesas
- Kukuliukai švediškai
- Kotletukai su bulvėm
- Bulvių apkepas su šparagais
- Jautienos šašlykas
Tešloje keptas rūkytas kumpis
- Paruošimo laikas:
-
Kiauliena, kumpis, rūkytas,
3 kilogramai -
Taukai (kiaulių), kiaulių,
2 valgomieji šaukštai -
Ruginiai miltai,
1.5 kilogramo - Pipirai, juodieji
- Lauro lapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Rūkytas kumpis, prieš kepant, 10-12 val. mirkomas vandenyje. Po to gerai nuplaunamas, nusausinamas, pabarstomas prieskoniais ir ištepamas kiaulienos riebalais, kad nepriliptų tešla. Užplikius ruginius miltus karštu vandeniu padaroma kieta tešla, kuria kumpis aptepamas piršto storumo sluoksniu. Pavilgius rankas šaltame vandenyje tešlos paviršius aplyginamas. Taip paruoštas kumpis dedamas į skardą ir kepamas orkaitėje apie 2-3 valandas. Iškepęs praaušinamas ir tešla gražiai peiliu nuimama. Kumpis supjaustomas riekelėmis , arba visas dedamas į lėkštę ir gražiai apdėliojamas šviežiom arba marinuotom daržovėm. Tinka valgyti su krienais, garstyčiom.