Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
300 gramų miltai
125 gramai sviestas (kapotas)
120 gramų cukraus pudra
1 vienetas citrinos
1 vienetas kiaušinių trynių
5 valgomieji šaukštai vanduo (ledinis)
Kremui:
500 mililitrų pienas
6 vienetai kiaušinių trynių
90 gramų cukrus
50 gramų sviestas
3 arbatiniai šaukšteliai „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
3 valgomieji šaukštai kukurūzų miltai
Papuošimui:
šiek tiek uogos
šiek tiek cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Ruošiame tartaletes: miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.
2.
Įmaišykite trynį. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
3.
Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
5.
Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.
6.
Kepkite orkaitėje 10–12 minučių. Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.
7.
Ruošiame vanilės kremą: pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.
8.
Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.
9.
Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir, nuolat maišydami, lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.
10.
Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Tešlai: Kremui: Papuošimui:
Gaminimo eiga:
  1. Ruošiame tartaletes: miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.

  2. Įmaišykite trynį. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.

  3. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

  5. Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.

  6. Kepkite orkaitėje 10–12 minučių. Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.

  7. Ruošiame vanilės kremą: pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.

  8. Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.

  9. Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir, nuolat maišydami, lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.

  10. Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...