500 gramų | kvietiniai miltai |
42 gramai | mielės |
300 mililitrų | pienas |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
šiek tiek | druska |
40 gramų | margarinas |
šiek tiek | taukai (kiaulių) (skardai patepti) |
Pastaba: pagal šį receptą galima iškepti daugelio rūšių duonos, reikia tik įdėti atitinkamų ingredientų, pvz. 3 valg. š. šviežiai sukapotų petražolių ir pan.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Avietiniai keksiukai
- Albinos duona
- Medaus duona
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Batonas su banano įdaru
- Bulvių duona
- Apvaliosios bandelės
- Ruginė duona
- Duona su svogūnais, džiovintais pomidorais ir čiobreliais
- Šviesi kvietinė duona
- Sėlenų duona
- Naminė balta duona
- Naminė bulka su sezamais
- Sodininkų duona
- Naminis lavašas
- Sveikuolių duona
- Duona su imbieru ir česnaku
- Duona su žalumynais
- Saldi bananų duona
Šviesi kvietinė duona
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Mielės,
42 gramai -
Pienas,
300 mililitrų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
-
Margarinas,
40 gramų - Taukai (kiaulių), skardai patepti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus sumaišyti su mielėmis, supilti drungną pieną, suberti cukrų, druską, margariną ir viską sudėti į dubenėlį. Elektriniu maišikliu sukti apie 3-5 min., kol tešla pasidarys elastinga. Tešlą laikyti šiltoje vietoje, kad dvigubai padidėtų jos tūris. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą dar kartą išminkyti ir suformuoti kepaliuką. Jį dėti ant riebalais išteptos skardos ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepti 40-50 min.
Pastaba: pagal šį receptą galima iškepti daugelio rūšių duonos, reikia tik įdėti atitinkamų ingredientų, pvz. 3 valg. š. šviežiai sukapotų petražolių ir pan.