Šventinis meduolis
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
250 gramų medus
150 gramų cukrus (rudas)
100 gramų sviestas
500 gramų kvietiniai miltai
1 arbatinis šaukštelis kvapieji pipirai
0.5 arbatinio šaukštelio cinamonas
šiek tiek gvazdikėliai (malti)
šiek tiek kardamonas
šiek tiek muskatas (tarkuotas)
šiek tiek anyžiaus
40 gramų kepimo milteliai
0.25 arbatinio šaukštelio druska
šiek tiek džiūvėsėliai
2 vienetai kiaušiniai
20 vienetų migdolai (nuvalyti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti.
Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais. Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaips­niui suberti miltus.
Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą iš­tepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais.
Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas. Iške­pusį meduolj palikti formoje 30 minu­čių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvy­nioti į foliją. Valgyti po poros dienų.
Kepti 50 minučių, 175 C orkaitėje.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šventinis meduolis

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti.
Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais. Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaips­niui suberti miltus.
Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą iš­tepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais.
Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas. Iške­pusį meduolj palikti formoje 30 minu­čių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvy­nioti į foliją. Valgyti po poros dienų.
Kepti 50 minučių, 175 C orkaitėje.

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų