250 gramų | medus |
150 gramų | cukrus (rudas) |
100 gramų | sviestas |
500 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kvapieji pipirai |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
šiek tiek | gvazdikėliai (malti) |
šiek tiek | kardamonas |
šiek tiek | muskatas (tarkuotas) |
šiek tiek | anyžiaus |
40 gramų | kepimo milteliai |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
2 vienetai | kiaušiniai |
20 vienetų | migdolai (nuvalyti) |
Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais. Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaipsniui suberti miltus.
Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą ištepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais.
Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas. Iškepusį meduolj palikti formoje 30 minučių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvynioti į foliją. Valgyti po poros dienų.
Kepti 50 minučių, 175 C orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Gaivus varškės desertas su vaisiais
- Desertas su persikais
- Vaisių salotos
- Šokoladinis skanėstas su riešutais
- Šokoladiniai rutuliukai
- Zefyrai šokolade
- Naminis natūralus jogurtas
- Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
- Kokosų skanumėlis (Kokosmums)
- Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Naminiai vafliniai saldainiai su slyvų ir šokolado uogiene
- Želė drebučiai apelsine
- Margutis
- Jogurtinis pudingas
- Jogurtinė želė su braškėmis
- Kuskuso desertas
- Grikių desertiniai pusryčiai
- Želės, varškės ir kokosų pieno desertas
- Maskarponinė želė su vaisiais
- Šokoladiniai kavos ledai
Šventinis meduolis
-
Medus,
250 gramų -
Cukrus, rudas,
150 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Kvapieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Gvazdikėliai, malti
- Kardamonas
- Muskatas, tarkuotas
- Anyžius
-
Kepimo milteliai,
40 gramų -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio - Džiūvėsėliai
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Migdolai, nuvalyti,
20 vienetų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti.
Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais. Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaipsniui suberti miltus.
Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą ištepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais.
Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas. Iškepusį meduolj palikti formoje 30 minučių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvynioti į foliją. Valgyti po poros dienų.
Kepti 50 minučių, 175 C orkaitėje.