500 gramų | tešla (sluoksniuota) |
100 gramų | sviestas |
1 skiltelė | česnakas |
1 saujelė | žalumynų (krapai, petražolės ar kt., ) |
1 žiupsnelis | druska |
1 vienetas | kiaušiniai |
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paprastas skanių spurgų receptas
- Krepšelis su kriaušių ir feta įdaru
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais
- Larisos kalėdinis pyragaitis
- Daniški pyragėliai
- Amerikietiškos spurgytės
- Raugintų kopūstų bandelės
- Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
- Keksai su morkomis
- Keksiukai su krabų lazdelėmis
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su įdaru
- Šokoladiniai keksiukai
- Pyragėliai "ausytės" su aguonomis
- Keksiukai su baltuoju šokoladu
- Greitas sausaininis pyragas
- Prancūziški eklerai su sviesto kremu
- Paplotėliai su bananais
- Kapučininiai keksiukai
- Tobulosios mielinės spurgos
- Spurgos
Šventiniai žaliukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Tešla, sluoksniuota,
500 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Žalumynai, krapai, petražolės ar kt., ,
1 saujelė -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atšildyti tešlą.
Sutrinti arba smulkiai supjaustyti česnaką.
Peiliu susmulkinti žalumynus.
Kambario temperatūros sviestą sutrinti su žalumynais, česnaku ir druska.
Plonai iškočioti sluoksniuotą tešlą ir ją supjaustyti maždaug 7 cm skersmens kvadratėliais.
Kvadratėlius sulenkti per pusę. Į kiekvieno trikampėlio vidų įdėti po šaukštą žolelių ir svieto mišinio. Kraštus tvirtai užspausti.
Trikampėlių viršų atsargiai pabadyti šakute, kad susidarytų nedidelės skylutės per kurias gražiai sunksis žalias įdaras.
Atskirti kiaušinio trynį nuo baltymo. Tryniu patepti trikampėlių paviršių.
Kepti 180 °C orkaitėje apie 20 minučių. Patiekti šiltus.
Skanaus :)