600 gramų | miltai |
350 mililitrų | pienas (šilto) |
100 gramų | šaldyti špinatai |
50 gramų | pomidorų pasta |
30 mililitrų | alyvuogių aliejaus |
20 gramų | šlapios mielės |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
5 gramai | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- naminė duonelė
- Ciabatta (itališka duona)
- Pita
- Duona su svogūnais ir sūriu
- Aguoninis pyragas
- Duona su žalumynais
- Naminė balta duona
- Duona be glitimo
- Obuolių duona
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Šviesi kvietinė duona
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Mielinės tešlos vyniotinis
- Sūrūs riestainiai
- Medaus duona
- Duona su prieskoniais
- Batonas su banano įdaru
- Apvaliosios bandelės
- Bananų duonelė
- Saldi bananų duona
Šventinė spalvota mielinė pynė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
600 gramų -
Pienas, šilto,
350 mililitrų -
Šaldyti špinatai,
100 gramų -
Pomidorų pasta,
50 gramų -
Alyvuogių aliejus,
30 mililitrų -
Šlapios mielės,
20 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
5 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atidėkite 100 gr miltų iš bendro kiekio. Mieles ir cukrų ištirpinti šiltame piene, palaikyti apie 15 minučių, kol viršus suputos. Likusius miltus ir druską suberti į mielių tirpalą.
Užminkyti tešlą, supilti aliejų ir dar truputį paminkyti. Tešla turi būti minkšta. Padalykite tešlą į tris dalis, į vieną įminkyti pomidorų pastą, į kitą atšildytus špinatus, jei reikia, sudėti tą 100 gr miltų. Išminkytą tešlą palikti 40 minučių pakilti. Iš pakilusios tešlos suformuoti tris volelius ir iš jų supinti kasą.
Dėti į silikoninę kekso formą ir kepti iki 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, ar iškepusui pynė patikrinti mediniu smeigtuku.