100 gramų | miltai |
150 gramų | avižinių dribsnių |
100 gramų | cukrus (rudas) |
130 gramų | sviestas |
100 gramų | spanguolės |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
Išimamas iš formos supjaustomas gabaliukais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Greiti pyragėliai - maišeliai
- Spurgos su vyšniomis
- Obuoliai skarelėse
- Alinos keksiukai
- Amerikoniškos spurgytės
- Sūrio keksiukai
- Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
- Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
- Spurgos su vyšnių džemu
- Vištos spurgos
- Riešutinis pyragas
- Morkų keksiukai
- Šokoladainis
- Tiramisu gaminimas
- Desertas "Skanumėlis"
- Šokoladiniai keksiukai
- Pyragėliai su krabų lazdelėmis
- Kamelijos skanėstas
- Trupiniuotis
- Makaronų ir obuolių apkepas
Sveikuoliški avižų ir spanguolių pyragaičiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
100 gramų -
Avižiniai dribsniai,
150 gramų -
Cukrus, rudas,
100 gramų -
Sviestas,
130 gramų -
Spanguolės,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kepimo milteliai sumaišomi su miltais. Suberiami avižiniai dribsniai, rudasis cukrus ir išmaišoma. Įmušamas kiaušinis, supilamas ištirpintas sviestas, suberiamos džiovintos spanguolės ir gerai išmaišoma.
kepimo forma (maždaug 22 cm) išklojama kepimo popieriumi ir supilama tešla. Tešla tolygiai paskirstoma, nuolat ją paspaudžiant. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 °C temp. apie 25-30 min. Iškepęs, avižinių dribsnių pyragas su džiovintomis spanguolėmis, paliekamas 10 min. formoje, kad pravėstų.
Išimamas iš formos supjaustomas gabaliukais.