0.5 kilogramo | mascarpone sūris |
400 gramų | sausainiai |
5 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | cukrus |
100 gramų | sviestas |
50 gramų | migdolų drožlių |
40 gramų | miltai |
40 gramų | krakmolas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keksas
- Spanguolių biskvitas
- Sūrio desertas
- Diena ir Naktis
- Velykinis pyragas su įdaru
- Varškės "Extazy"
- Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
- Pyragas su razinomis
- Biskvitas su antaniniais obuoliais
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Vyniotinis su aguonomis
- Pyragas "2 in 1"
- Gaivus bananų ir meduolių pyragas
- Pyragas su lašišos įdaru
- Šimtalapis su meile
- Gražusis obuolių pyragas
- Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais
- Gardusis Kuršėnų vyniotinis
- Pyragas su žuvies įdaru
- Sausainių pyragas vaikams
Sūrio pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Mascarpone sūris,
0.5 kilogramo -
Sausainiai,
400 gramų -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Cukrus,
100 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Migdolų drožlės,
50 gramų -
Miltai,
40 gramų -
Krakmolas,
40 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių, sudėti į atskirus dubenėlius. Į trynius suberti cukrų ir išplakti, kol tryniai pabals. Į gautą masę sudėti maskarponės sūrį, miltus ir krakmolą, vėl viską išplakti. Baltymus išplakti iki tirštų putų ir juos sudėti į trynių masę ir atsargiai viską išmaišyti iki vientisos masės.
Sausainius susmulkinti, tai galima padaryti elektriniu trintuvu ar mėsmale. Sviestą išlydyti ir supilti ant susmulkintų sausainių, viską išmaišyti. Sausainiais padengti kepimo formos dugną, gražiai viską prispausti. Ant sausainių supilti sūrio masę, o ant viršų pabarstyti migdolais.
Orkaitę įkaitinti iki 170 C laipsnių, kepti apie 40 minučių, kol viršus gražiai pagels.