Sūrio lazdelės
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
150 gramų fermentinio sūrio
1 arbatinis šaukštelis kmynai
šiek tiek druska
šiek tiek vanduo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Šaldytos tešlos lakštus išpakuoti ir palikti 10 min. sušilti kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio bus dedami lakštai, šiek tiek pabarstyti miltais.
2.
Sūrį sutarkuoti smulkia sūrio tarka. Sūrį ir visus prieskonius padalinti pusiau.
3.
Ant vieno ištiesto tešlos lakšto barstyti pusę tarkuoto sūrio, pusę prieskonių, druskos. Kitą tešlos lakštą patepti vandeniu. Užkloti pirmąjį lakštą ir pakočioti, kad susispaustų. Taip iškočiotą tešlos paviršių labai lengvai, vos vos dar patepti vandenyje suvilgytu teptuku, o ant viršaus dar kartą pabarstyti tarkuotu sūriu bei prieskoniais.
4.
Supjaustyti juostelėmis. Galima kelis kartus pasukti, galima palikti tiesias. Dėtį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauti į 200 °C temp. orkaitę. Kepti 7-10 min.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Sūrio lazdelės

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Šaldytos tešlos lakštus išpakuoti ir palikti 10 min. sušilti kambario temperatūroje. Paviršių, ant kurio bus dedami lakštai, šiek tiek pabarstyti miltais.

  2. Sūrį sutarkuoti smulkia sūrio tarka. Sūrį ir visus prieskonius padalinti pusiau.

  3. Ant vieno ištiesto tešlos lakšto barstyti pusę tarkuoto sūrio, pusę prieskonių, druskos. Kitą tešlos lakštą patepti vandeniu. Užkloti pirmąjį lakštą ir pakočioti, kad susispaustų. Taip iškočiotą tešlos paviršių labai lengvai, vos vos dar patepti vandenyje suvilgytu teptuku, o ant viršaus dar kartą pabarstyti tarkuotu sūriu bei prieskoniais.

  4. Supjaustyti juostelėmis. Galima kelis kartus pasukti, galima palikti tiesias. Dėtį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauti į 200 °C temp. orkaitę. Kepti 7-10 min.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų