400 gramų | paukštiena (malta (kalakutiena ar vištiena)) |
1 stiklinė | sezamas (sėklos) |
10 vienetų | sūris (plonai supjaustytas) |
1 vienetas | agurkų (ilgavaisis) |
1 vienetas | kiaušiniai |
2 riekės | batonas (išmirkytas piene) |
1 vienetas | batonas (forminis) |
3 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | čiobreliai (ar kitos mėgstamos žolelės) |
šiek tiek | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lavašo suktinukai su kumpiu ir majonezu
- Šventiniai šaltienos drebučiai
- Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
- Salotos ananase
- Kiaušinių ir sausų makaronų užtepas su majonezu
- Sūrio lazdelės
- Vyšninių pomidorų užkandėlė
- Silkė su salotomis
- Naminis lavašas
- Įdaryti pomidorai
- Įdaryti kiaušiniai "Musmirės"
- Silkės užtepėlė
- Pusryčiai "Dopingas"
- Šventinis lavašo vyniotinis
- Pašteto ryšulėliai lavaše
- Grybukai po sniegu
- Šaltai rūkytos Saliami dešros
- Farširuota lydeka
- Krabų lazdelėmis įdaryti kiaušiniai
- Šventinė kiaušinių užkandėlė
Sumuštiniai "Laiveliai"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Paukštiena, malta (kalakutiena ar vištiena),
400 gramų -
Sezamas, sėklos,
1 stiklinė -
Sūris, plonai supjaustytas,
10 vienetų -
Agurkai, ilgavaisis,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Batonas, išmirkytas piene,
2 riekės -
Batonas, forminis,
1 vienetas -
Česnakas,
3 skiltelės - Sviestas
-
Čiobreliai, ar kitos mėgstamos žolelės,
1 arbatinis šaukštelis - Aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsą paruošiam kaip kotletams, į faršą sudedame batoną (vietoj batono galima dėti varškę ar įtarkuoti žalią bulvę), įspaudžiame česnako skilteles, įmušam kiaušinį, suberiam prieskonius ir viską gerai suminkom. Iš paruošto faršo darome nedidelius rutuliukus, apvoliojame sezamo sėklose ir kepame ant įkaitinto aliejaus iš visų pusių kol gražiai apskrus. Nusausinam ant popierinio rankšluosčio.
Iš plonai pjaustyto sūrio išpjaustome burias. Ant dantų krapštuko veriame sūrį ir įspaugiame į faršo rutuliuką.
Forminio batono riekes supjaustome į 4 dalis, patepame šiek tiek sviestu, uždedame riekelę agurko, o ant viršaus įsmeigiame faršo rutuliuką su sūriu.
Komentarai