Sūdyti kaimiški lašiniai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
10 kilogramų kiaulienos lašiniai
1 kilogramas druska
1 valgomasis šaukštas cukrus
3 valgomieji šaukštai lauro lapų (maltas)
2 valgomieji šaukštai juodieji pipirai (malti)
4 vienetai česnakas (galvutėmis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Kaip žinote lašinius reikia sūdyti kitą dieną po pjovimo. Pirmiausia, kad lašiniai paraustų, juos reikia ištrinti cukrumi, po to mišiniu iš : druskos, prieskonių, lauro lapų, juodųjų pipirų ir smulkintų česnakų. Įdėti į didelį indą, pridengti drobe ir laikyti vėsiai 10 dienų. Jei yra keli gabalai, juos reikia vis apkeisti vietomis, vis palaistyti atsiradusiu skysčiu. Po 10 dienų ištraukti iš indo, kuriame sūrėjosi ir aprišus marle pakabinti sausai, kad džiūtų. Dažniausiai laikomi lašiniai kaimo troboje prie krosnies. Po mėnesio lašinius galima šaltai rūkyti arba valgyti žalius.

Populiariausi receptai šią savaitę

Sūdyti kaimiški lašiniai

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Kaip žinote lašinius reikia sūdyti kitą dieną po pjovimo. Pirmiausia, kad lašiniai paraustų, juos reikia ištrinti cukrumi, po to mišiniu iš : druskos, prieskonių, lauro lapų, juodųjų pipirų ir smulkintų česnakų. Įdėti į didelį indą, pridengti drobe ir laikyti vėsiai 10 dienų. Jei yra keli gabalai, juos reikia vis apkeisti vietomis, vis palaistyti atsiradusiu skysčiu. Po 10 dienų ištraukti iš indo, kuriame sūrėjosi ir aprišus marle pakabinti sausai, kad džiūtų. Dažniausiai laikomi lašiniai kaimo troboje prie krosnies. Po mėnesio lašinius galima šaltai rūkyti arba valgyti žalius.

Reklama:

Komentarai (7)


  • kiek 2021-04-01 20:01

    sūdyti nedidelius gabalėlius šoninės, po 200-300 g? Prisiskaičiau, kad reikia 10 d minimum, bet aš kažkada laikiau tik 3 dienas ir suvalgiau ir visai normaliai buvo.


  • Nusimanantis 2017-01-24 16:06

    Skirkit lasinius nuo papilves, paskyj rasykit recepta


  • kaimietis 2016-06-21 01:34

    kvaila ir baznycioje musa. nedarykit gedos lietuvai.


  • Fėja 2016-03-19 10:19

    Tai pats geriausias receptas iš visų žinomų. Super, visada taip darau:)


  • nesvarbu 2014-02-22 23:02

    Mano manymu kad čia šalto rūkymo šoninė,gal jus nematėt paskerstos kiaulės ir naminių lašinių.


  • (anonimas) 2012-02-10 22:18

    numirsi belaukent


Daugiau receptų