1 kilogramas | stirniena (nugarinė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
150 gramų | kiaulienos lašiniai (rūkyti) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | petražolės |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
0.5 vieneto | citrinos |
1 arbatinis šaukštelis | garstyčios (padažas) |
0.5 stiklinės | grietinė |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Paprastieji šašlykai
- Cukinijų laiveliai
- Savo sultyse marinuoti šašlykai
- Kepsniai su sūriu
- Įdaryti makaronai
- Troškinti įdaryti agurkai
- Smaližių liežuvis
- Kepsniukai folijoje
- Balandėliai pagal Vidą
- Balandėliai
- Žiediniai kopūstai su kumpiu
- Strėvos suktinis kitaip
- Sūdyti kaimiški lašiniai
- Įdaryti piepagrybiai
- Kiaulienos kepsnys su kmynais
- Naminiai hamburgeriai
- Orkaitėje kepta kiauliena
- Avienos kebabas
- Ant iešmo kepta aviena
- Kukuliai su padažu
Stirnos nugarinė
- Paruošimo laikas:
-
Stirniena, nugarinė,
1 kilogramas - Druska
- Pipirai, juodieji
-
Kiaulienos lašiniai, rūkyti,
150 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Garstyčios, padažas,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nugarinė ištrinama pipirais ir druska, labai tankiai prismaigstoma juostelėmis supjaustytų lašinių ir dedama į keptuvą prismaigstytąja lašinių puse į apačią. Viršus uždengiamas plonai supjaustytais lašiniais, apdedamas supjaustytomis morkomis ir petražolėmis, apšlakstoma ištirpintu sviestu ir kepama, nuolat palaistant. Pusiau iškepęs kepsnys apverčiamas, palaistomas spaustos citrinos sultimis ir grietine ir kepamas, vis palaistant, kol suminkštėja. Iškepusi nugarinė atšaldoma, apipilama perkoštu padažu, į kurį įmaišoma garstyčių, supjaustoma ir papuošiama citrinų griežinėliais.