800 gramų | stirniena (be kaulo) |
40 gramų | taukai (kiaulių) |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
50 gramų | kiaulienos lašiniai (rūkyti) |
80 gramų | slyvos (džiovintos) |
0.8 stiklinės | grietinė |
0.8 stiklinės | acto (3%) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
šiek tiek | kalendra |
šiek tiek | kadagio uogos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Orkaitėje troškintos kepenėlės
- Troškinta kiauliena su daržovėmis
- Tėčio kiaulienos ir daržovių troškinys
- Veršienos kepenėlių troškinys
- Kiauliena su ryžiais ir ananasais
- Guliašas su kiauliena
- Troškinys iš molinio troškintuvo
- Vištiena su daržovemis
- Mėsos troškinys aluje
- Ispaniški ryžiai su vištiena ir kriauklytėmis (almehomis)
- Daržovių troškinys
- Faršu įdarytos paprikos
- Vištiena kinietiškai
- Vištiena su abrikosais
- Kepta kiaulės širdis su svogūnais
- Troškinti inkstai su citrina
- Troškinta žąsiena
- Lietuviška kopūstienė
- Jautiena su slyvomis
- Troškinys
Stirnienos troškinys
- Paruošimo laikas:
-
Stirniena, be kaulo,
800 gramų -
Taukai (kiaulių),
40 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaulienos lašiniai, rūkyti,
50 gramų -
Slyvos, džiovintos,
80 gramų -
Grietinė,
4/5 stiklinės -
Actas, 3%,
4/5 stiklinės - Druska
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Kalendra
- Kadagio uogos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa užpilama verdančiu marinatu: actas atskiedžiamas vandeniu su prieskoniais. Laikoma 24 val. šaltoje vietoje. Išgriebta nusausinama, prismaigstoma lašiniukų, supjaustytų plonomis juostelėmis, apibarstoma miltais, sumaltais prieskoniais ir apkepama įkaitintuose riebaluose. Vėliau sudedama į puodą, pašlakstoma vandeniu, marinatu ir troškinama ant mažos ugnies uždengta. Baigiant troškinti suberiamos išmirkytos slyvos. Mėsa supjaustoma skersai skaidulų. Į padažą supilama grietinė, sumaišyta su likusiais miltais, užverdama, ištrinama pro sietelį, pagardinama. Mėsa užpilama padažu. Tiekiama su virtomis bulvėmis, troškintais burokėliais, bruknių uogiene.